Šampionka je doma! Krejčíková promluvila o výběru šatů, těžkých trofejích i žebříčku

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková, ověnčena hned třemi francouzskými tituly, konečně dorazila domů. Ač její mise započala už ve Štrasburku, kde získala premiérový titul na okruhu WTA, ten pravý šok nastal až poté na pařížském Roland Garros, kde dokráčela pro zisk senzačního singlového titulu a také deblové trofeje po boku Kateřiny Siniakové. Díky tomu se z ní stala superhvězda současného tenisu, což korunuje také postem světové jedničky v deblu a světové patnáctky v singlu.

Bylo to náročné dobrodružství Barbory Krejčíkové, která v Paříži dosáhla neuvěřitelných věcí. Dokázala totiž něco, co se nepovede jen tak někomu. Zisk doublu na Roland Garros je milníkem, který nastal po dlouhých 21 letech. Zapsala se tím nesmazatelně do historie bílého sportu.

Není tak divu, že již pociťuje, jak jí dochází síly. Byť ji uplynulý víkend svým způsobem nabíjel ohromnou energií, což způsobila především euforie z obrovských úspěchů. „Jsem hodně unavená, bylo to hodně náročné. Moc jsem toho nenaspala, síly dochází, těším se do vlastní postele,“ přiznala na pražské tiskové konferenci.

Ač měla v neděli krátce po poledni tenisově hotovo, čekala na ni spousta dalších povinností a na odpočinek příliš času nezbylo. „Včera po vítězství to bylo hodně náročné,“ uvedla Krejčíková.

„Navečer jsem si ještě musela jet vybrat šaty. Měla jsem pomocnici od Roland Garros. Bylo to docela náročné, protože tam měli módu 40 plus,“ smála se grandslamová šampionka. „Ale nakonec jsem vybrala jedny šaty, které mi sedly, a jsem moc ráda, že to tak vyšlo.“

Kromě toho musela absolvovat focení s oběma grandslamovými trofejemi. Co ji při této činnosti překvapilo? „Trofeje jsou obě dost těžké a měla jsem co dělat, abych je uzvedla,“ vyprávěla se smíchem. „Byla jsem pak ráda, že už mi řekli, že je můžu dát dolů.“

Úspěchy v obou pařížských turnajích navíc přináší Krejčíkové ještě další dodatečnou radost. Tou je posun v žebříčcích ve dvouhře i čtyřhře. Zatímco v singlu se poprvé v kariéře vyhoupla do elitní dvacítky a usadila se na 15. místě světa, v deblu se vrátila na samotný trůn a je z ní opět světová jednička.

„Jsem strašně šťastná, že jsem první v deblu a patnáctá v singlu,“ zářila Krejčíková. „Vždycky jsem si hrozně moc přála, abych v obou disciplínách byla takto vysoko. Jsem na to pyšná, že se mi to teď konečně daří, že můžu hrát na velkých turnajích bez problému obě disciplíny.“

Nyní si však potřebuje od tenisu také trochu odpočinout. Po návratu domů přijde konečně řada i na kýžený oddych a relax, který si hodlá užít plnými doušky. „Těším se, až se konečně pořádně vyspím a pořádně najím. Uděláme si grilovačku,“ pravila spokojeně. „V Paříži jsem každý den jedla před zápasem suché těstoviny a pak stejk s bramborovou kaší a kuře.“

Příliš dlouhou dovolenou si ale neužije. Už za dva týdny startuje na Wimbledonu, dalším z grandslamových vrcholů, a poté přijde na řadu dost možná hlavní vrchol sezony v podobě olympijských her. Tento turnaj se totiž hraje jen jednou za čtyři roky a šancí, jak na něm uspět, má každá tenistka jen omezené množství.

V Tokiu si navíc zahraje nejen ve čtyřhře s Katkou Siniakovou, ale v Paříži si vybojovala i možnost hrát ve dvouhře. Stále přitom přiznává, že i pro ni je šok, jak jí poslední období vyšlo. „Nevěřím tomu, co se za poslední tři týdny stalo. A teď mě čeká dokonce olympiáda v singlu. Budu se hrozně snažit v deblu i singlu, abych tam něco dokázala a přivezla nějakou placku,“ dodala česká tenistka.


Galerie