Hlavně odpočinek a spánek, plánuje před finále Krejčíková. O cenné rady si ještě napíše

- Marek Bartošík

Další den, další dosažená meta na Roland Garros. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková přejely v deblovém semifinále polsko-americkou dvojici Magda Linetteová, Bernarda Peraová 6:1, 6:2 a vysloužily si místenku v nedělním finále. Před pětadvacetiletou Krejčíkovou však teď stojí daleko významnější výzva – sobotní finále dvouhry proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové. „Anastasija je skvělá hráčka, velmi zkušená. Je ve finále, takže musí válet. Myslím, že to bude zábava,“ poznamenala k bitvě o grandslamovou trofej Krejčíková.

Ve čtvrtek singlové semifinále, v pátek deblové semifinále, v sobotu singlové finále a v neděli deblové finále. Barbora Krejčíková je přímo ve víru nejdůležitější mise své kariéry. Semifinálové souboje má na Roland Garros úspěšně za sebou, finálové bitvy ji teprve čekají.

„Budu hrát ještě dvakrát na Chatrieru, což je perfektní. Je to nádherný kurt a budu si užívat obě finále,“ hlásila na páteční tiskové konferenci pětadvacetiletá Češka, která měla samozřejmě na mysli centrální dvorec Philippa Chatriera.

Krejčíková má na letošním Roland Garros v nohách už třináct mačů, nicméně energie na poslední dvě vystoupení jí ještě zbývá. „Cítím se dobře. Byla jsem ráda, že mi Katka hodně pomáhala,“ sdělila po pátečním deblovém semifinále. „Říkala jsem jí, že mi musí pomáhat, že toho mám plné zuby. Samozřejmě jsou bolístky, bylo by divné, kdyby nebyly.“

Tenistka z Ivančic má s finálovými dny na grandslamových turnajích zkušenosti, zatím však startovala pouze v kláních o titul v ženské čtyřhře a mixu. Poprvé v kariéře tak prožije den, kdy bude čekat na grandslamové finále ve dvouhře (začne v 15 hodin).

„Doufám, že žádné nové věci nebudou. Akorát tam budu na své půlce sama a nebudu mít svého parťáka, což mě mrzí, ale jsem ráda, že si i v singlu můžu zahrát takový zápas,“ zamyslela se světová třiatřicítka.

S programem posledních hodin před vypuknutím finále by mohli poradit třeba Martina Navrátilová a Jan Kodeš, kteří Krejčíkové fandili při infarktovém čtvrtečním semifinále proti Marii Sakkariové (7:5, 4:6, 9:7). Obě tenisové legendy mají zkušeností na rozdávání.

„O nějaké rady si ještě napíšu, určitě se zeptám, ale ještě jsme se o tom nebavili. Včera jsem dohrála hrozně pozdě, dneska jsme to musely odehrát a budu to řešit až dneska večer nebo i zítra dopoledne. Teď si potřebuji co nejvíc odpočinout, vyspat se a postarat se o tělo, abych byla zítra co nejlíp připravena,“ plánovala před klíčovým víkendem Krejčíková.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
Semifinále ženské čtyřhry
Linetteová (POL), Peraová (USA) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 1:6, 2:6