Semifinalistka Krejčíková: Ať už se stane cokoliv, je to nádherný výsledek

- Marek Bartošík

Co Barboře Krejčíkové přináší skvělé tažení na Roland Garros, kde je po výhře 7:6(6) a 6:3 nad Cori Gauffovou už v semifinále? Kromě velké radosti, množství milých zpráv a vícero mediálních povinností třeba i doprovod bodyguarda. „To se mi ještě nikdy nestalo. Je to příjemné, musím si to užívat a nestresovat se. Ať už se teď stane cokoliv, je to nádherný výsledek,“ má jasno po postupu mezi nejlepší čtyřku Krejčíková.

Jak ten set dokázala vyhrát? Barbora Krejčíková vydřela ve čtvrtfinále Roland Garros první sadu proti Cori Gauffové až po 72 minutách a pěti odvrácených setbolech! Povzbuzena úspěchem se rychle dostala do vedení i ve druhé sadě, a přestože využila až šestý mečbol, mohla se poměrně brzy radovat už z desáté výhry v řadě!

Před osmifinále jste byla velmi nervózní, na kurtu jste ale předvedla dominantní výkon. Nakolik hrála roli nervozita v dnešním utkání proti Gauffové?
Vypadalo to, že jsem byla na začátku nervózní, ale Coco hrála dobře, nastoupila na mě. Nesešlo se mi to, gemy byly vyrovnané. Bylo to 0:3, ale nic jsem si z toho nedělala. Věděla jsem, že jak uhraju gem, že se to trochu zlepší. A i kdybych prohrála první set, pořád jsem byla ready, že budu makat a nedám jí to zadarmo.

Pak jste byla na koni vy, od stavu 5:0 ve druhém setu jste však ztratila tři gemy. Napadlo vás, že duel ještě můžete prohrát?
Napadlo mě to. Asi to můžu říct. Proč ne? Nicméně pořád jsem zůstala soustředěná a říkala jsem si: Zůstaň agresivní, stále vedeš, jdi do úderů. Věděla jsem, že když se mi to povede, zápas mi neunikne.

Předminulý týden jste ve Štrasburku zahájila vítěznou sérii, která nyní čítá už deset zápasů. Díky ní jste šampionkou turnaje WTA ve dvouhře a nyní i grandslamovou semifinalistkou. Jak takový zápis vůbec zpracováváte?
Je to příjemné, ale je důležité to moc neřešit. Jsem v semifinále, což je supr, ale chci hrát dál, užít si další zápas a předvést maximum. Nic jiného ovlivnit nemůžu. Nějak to dopadne.

Při odchodu z kurtu jste na kameru opakovaně napsala vzkaz rodině. Jak prožívá vaše úspěchy?
Doma jsou rádi. Mám velikou rodinu – dva bráchy, malou neteř a synovce. Sledují každý můj zápas, fandí mi a vždy mi gratulují. Často si s nimi píšu i volám. A samozřejmě mamka s taťkou, kteří jsou vždy první, co mi napíšou. Mám obrovské štěstí, že mám od samého začátku tak velkou podporu od rodiny.

S úspěchem jde ruku v ruce i větší pozornost. Všímáte si poznámek odborníků a fanoušků?
Je to super, ale přečtu si to až po turnaji. Přece jenom je to hodně náročné, nikdy jsem v takové situaci nebyla. Mám třeba poprvé svého vlastního bodyguarda. Musím si to užívat a nestresovat se. Ať už se teď stane cokoliv, je to nádherný výsledek.

Po konci utkání jste byla ještě na kurtu velmi aktivní na mobilním telefonu. Co jste dělala?
Mluvila jsem s Fabricem Santorem (bývalý francouzský tenista, na Roland Garros vede rozhovory, pozn. red.), že jsme se fotili na Australian Open 2017. Chtěla jsem mu tu fotku ukázat, ale nemohla jsem ji najít. Našla jsem ji až teď. Tak snad mu fotku ukážu po zítřejším zápase.

Ve čtvrtečním semifinále narazíte na řeckou tenistku Marii Sakkariovou, kterou jste letos porazila na turnaji v Dubaji. Co od duelu čekáte?
Je to nepříjemná hráčka, čekám těžký zápas. A těším se, určitě to bude super zápas. Sedíme naproti sobě v šatně a navzájem jsme si gratulovaly. Mám ji ráda, je v pohodě, ale jak přijdeme na kurt, nedáme si nic zadarmo. Bude to zajímavé a bude to sranda.

Postupem do semifinále jste vyrovnala nejlepší pařížský výsledek tenisové legendy Jany Novotné, která vás trénovala. Uvědomujete si to?
To jsem netušila. Skvělé, perfektní! Pokaždé, když jdu na kurt, na Janu myslím. Říkám si, co by mi asi pověděla po takové jízdě, kterou teď prožívám. Myslím, že vždycky věřila, že můžu hrát takhle dobře. Škoda, že se toho nedožila.

Co by vám asi Jana Novotná poradila před semifinále?
Řekla by mi, jak je na mě pyšná. Užij si to a pokračuj, nezáleží na příštím výsledku. Když tomu dáš vše, můžeš být spokojená. A teď si hlavně užij, že můžeš dělat, co miluješ. Myslím, že by skákala a křičela radostí. Tak to vždycky dělala, i když jsme spolu byly na turnaji ITF.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
Čtvrtfinále ženské dvouhry
Cori Gauffová (USA, 25.) [24] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (33.) 6:7(6), 3:6