Roland Garros: Krejčíková se Siniakovou potvrdily roli favoritek a jsou v deblovém semifinále

- Redakce

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou porazily v deblovém čtvrtfinále na Roland Garros Karolínu a Kristýnu Plíškovy dvakrát 6:4. Juniorky Linda Nosková a Darja Viďmanová postoupily do osmifinále, naopak Barbora Palicová neuspěla. Prvními semifinalistkami ženské dvouhry se staly Slovinka Tamara Zidanšeková a Ruska Anastasija Pavljučenkovová. Němec Alexander Zverev na pařížské antuce rychle postoupil do svého prvního semifinále. Mezi nejlepší čtyřkou je také rozjetý Řek Stefanos Tsitsipas.

Krejčíková se Siniakovou přehrály sestry Plíškovy
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si při páté společné účasti ve čtyřhře French Open zahrají čtvrté semifinále. Druhé nejvýše nasazené tenistky turnaje v úterním odpoledním čtvrtfinále porazily krajanky Karolínu a Kristýnu Plíškovou dvakrát 6:4.

Favoritkám se vydařil nástup do utkání, hned v první hře se ujaly brejku, o který o tři gemy později přišly. Za stavu 3:3 však udeřily podruhé, v závěrečné hře sady navíc odvrátily dvě hrozby soupeřek. Druhý set přinesl suverénnější výkony deblistek na podání. Jelikož Krejčíková se Siniakovou za stavu 2:2 zažehnaly šanci soupeřek a v deváté hře předvedly skvělou hru na returnu, tak mohly slavit postup mezi čtyři nejlepší páry turnaje.

„Byl to dobrý zápas, odehrály jsme ho moc dobře,“ těšilo na tiskové konferenci Siniakovou. „Dařilo se nám být i agresivní. Čekaly jsme, že budou dobře servírovat, chodit do nás, ale zvládly jsme to.“

Tsitsipas si poradil s Medveděvem
Stefanos Tsitsipas (5.) potvrzuje svou parádní antukovou formu i na Roland Garros. Šampion z Monte Carla a Lyonu přehrál ve čtvrtfinále pařížského grandslamu Daniila Medveděva (2.) za dvě hodiny a 19 minut 6:3, 7:6(3) a 7:5. Řecký tenista zabojuje o postup do svého prvního grandslamového finále proti Alexanderu Zverevovi (6.).

Zverev rychle vyřídil Davidoviche Fokinu
Alexander Zverev (6.) potvrdil ve čtvrtfinále Roland Garros roli favorita, když bez potíží přehrál španělského tenistu Alejandra Davidoviche Fokinu (46.) 6:4, 6:1 a 6:1. Na výhru mu stačila pouze hodina a 36 minut. Zverev se v prvním setu trápil na podání, o které přišel hned třikrát. Nicméně do vedení o set se dostal díky brejku z desáté hry. Ve zbylých dvou sadách už byl při vlastním podání suverénní. Německý tenista postoupil do grandslamového semifinále potřetí v kariéře (Australian Open 2020, US Open 2020).

Pavljučenkovová vydřela první semifinále na grandslamu
Devětadvacetiletá Anastasija Pavljučenkovová (32.) si zahraje poprvé v kariéře singlové semifinále na grandslamovém turnaji! Zkušená Ruska udolala ve čtvrtfinále Roland Garros svou deblovou parťačku Jelenu Rybakinovou (22.) po dvou hodinách a 33 minutách 6:7(2), 6:2 a 9:7. Rybakinová zahrála na první mečbol Pavljučenkovové dvojchybu. Ruská tenistka v semifinále nastoupí proti Slovince Tamaře Zidanšekové (85.).

Zidanšeková ve čtvrtfinále udolala Badosaovou
Tamara Zidanšeková (85.) přehrála ve čtvrtfinále Roland Garros Španělku Paulu Badosaovou (35.) za dvě hodiny a 26 minut 7:5, 4:6 a 8:6. Slovinská tenistka v rozhodujícím setu nejprve rychle dohnala manko brejku. Za stavu 6:6 odvrátila při svém podání tři brejkboly, aby v následující hře utkání na returnu ukončila.

Nosková v juniorce napodobila Viďmanovou
Tři české juniorky už mají za sebou druhé kolo dvouhry. Po neúspěšném zápase Barbory Palicové a vítězství Darji Viďmanové se z postupu do osmifinále raduje Linda Nosková. Mladá Češka povolila pouhé tři hry Rusce Marii Bondarenkové, kterou porazila 6:3, 6:0.

Juniorka Viďmanová postupuje do osmifinále dvouhry
Darja Viďmanová si na letošním Roland Garros zahraje osmifinále dvouhry. Talentovaná česká tenistka ve druhém zápase neměla větší problémy s Běloruskou Alionou Faleiovou, kterou přehrála 6:4, 6:1.

Juniorka Palicová končí na deváté nasazené
Juniorka Barbora Palicová se na letošním Roland Garros rozloučila s působením ve dvouhře. Sedmnáctiletá Češka ve druhém kole singlu nestačila na devátou nasazenou Rusku Oksanu Selechmětěvovou 1:6, 2:6.

Čtvrtfinále mužské dvouhry
Alexander Zverev (GER, 6.) – Alejandro Davidovich Fokina (ESP, 46.) 6:4, 6:1, 6:1
Stefanos Tsitsipas (GRE, 5.) – Daniil Medveděv (RUS, 2.) 6:3, 7:6(3), 7:5

Čtvrtfinále ženské dvouhry
Tamara Zidanšeková (SLO, 85.) –  Paula Badosaová (ESP, 35.) 7:5, 4:6, 8:6
Jelena Rybakinová (KAZ, 22.) – Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 32.) 7:6(2), 2:6, 7:9

Čtvrtfinále mužské čtyřhry
Krawietz (GER), Tecau (ROU) – Cabal, Farah (oba COL) 2:6, 7:6(3), 5:7
Herbert, Mahut (oba FRA) – Brkič (BIH), Čačič (SRB) 7:6(5), 6:1

Čtvrtfinále ženské čtyřhry
KAR. PLÍŠKOVÁ, KR. PLÍŠKOVÁ – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 4:6, 4:6
Matteková-Sandsová (USA), Šwiateková (POL) – Juraková (CRO), Klepačová (SLO) 6:3, 6:2

Semifinále smíšené čtyřhry
Olmosová (MEX), Cabal (COL) – Krawczyková (USA), Salisbury (GBR) bez boje
Schuursová, Koolhof (oba NED) – Vesninová, Karacev (oba RUS) 4:6, 1:6

2. kolo dvouhry juniorek
Maria Bondarenková (RUS, 981.) – LINDA NOSKOVÁ (655.) 3:6, 0:6
Aliona Faleiová (BLR, -) – DARJA VIĎMANOVÁ (786.) 4:6, 1:6
BARBORA PALICOVÁ (915.) – Oksana Selechmětěvová (RUS, 541.) 1:6, 2:6

1. kolo čtyřhry juniorek
Brantmeierová, Kalievová (obě USA) – L. FRUHVIRTOVÁ, Kuděrmetovová (RUS) 6:7(9), 4:6
Rivkinová (GER), Vandewinkelová (BEL) – Jimenezová Kasintsevová (AND), NOSKOVÁ 6:3, 1:6, 9:11
Lopezová (USA), Ngijolová (FRA) – PALICOVÁ, Xuová (CAN) 6:2, 2:6, 8:10

1. kolo čtyřhry chlapců
Cosnet, Verdier (oba FRA) – DONALD, Poljičak (CRO) 7:5, 4:6, 4:10
Dahlberg (SWE), JURAJDA – Bertrand (FRA), Sekulic (AUS) 3:6, 7:5, 10:6

Kompletní program a výsledky z Roland Garros naleznete na webu turnaje.