Brány čtvrtfinále zůstaly zavřené. Ale byl to super zápas, hodnotí Vondroušová

- Jan Vojkůvka

Trošku zklamání, ale super zápas. Tak zhodnotila své osmifinále na Roland Garros Markéta Vondroušová, pro kterou zůstaly brány čtvrtfinále uzavřené. V duelu se Španělkou Paulou Badosaovou prohrála 4:6, 6:3, 2:6 po téměř dvouhodinové bitvě. „Teď je to jedna z nejlepších holek na antuce,“ řekla na adresu soupeřky česká hráčka.

Do zápasu přitom vlétla výborně. V prvním setu vedla 3:1, a kdyby úvodní dějství dotáhla, zápas by se jistě vyvíjel jinak. Jenže Badosaová na returnu řádila, a to nejen v prvním setu, ale zejména pak v tom třetím, do kterého duel dospěl.

„Z mé strany to byl tady asi nejlepší zápas. I když jsem ho prohrála, tak jsem se na kurtu cítila nejlépe,“ říkala po utkání Vondroušová. „Začala jsem se pomalu dostávat do toho, co jsem chtěla hrát. Víc jsem útočila, ale na konci jsem udělala trochu víc chyb. Chtěla jsem do toho moc jít, ale přes výměny je to s ní strašně těžké, má strašně dobrý forhend a i přes bekhend to nakopává, takže je těžké s ní výměny uhrát.“

Na začátku třetího setu se navíc řešily trochu sporné stopy míčků. Znovu se tak potvrdilo, že i na antuce by jestřábí oko nebylo od věci. „Zrovna v těchto případech by to docela pomohlo, protože si myslím, že její i moje stopa byly na hraně. Pak jsem se dívala na tu moji a taky bych si spíš myslela, že to byl aut,“ přiznala. „Na antuce je to ošemetné, stopa je někdy větší, někdy menší, pak jsou tam někdy kusy lajn očištěné, je to spíš o rozhodčím a elektronika by určitě pomohla.“

Se svým vystoupením na Roland Garros však celkově může být spokojená. Podruhé v sezoně prošla do osmifinále na grandslamu, což se počítá. „Turnaje před Paříží jsem nehrála úplně nejlíp, takže kdyby mi někdo řekl, že tu budu hrát šestnáctku, tak bych to určitě vzala. Samozřejmě byly nějaké šance na to jít dál, ale ona si to uhrála,“ řekla Češka.

Tu nyní čeká rychlý přesun na trávu. Jejím hlavním cílem je Wimbledon, kde chce prolomit své prokletí mezi profesionálkami. Během svých tří vystoupení tam totiž vždy nezvládla hned první zápas.

„V juniorech jsem na Wimbledonu hrála semifinále, od té doby jsem tam nevyhrála kolo, takže teď chci vyhrát alespoň kolo. Doufám, že se mi to povede,“ stanovila si hlavní cíl Vondroušová.

„Na trávě jsem toho moc neodehrála, musím si k ní najít cestu a nějak přizpůsobit styl. Musím se nastavit na to, že do první šance se prostě musí jít. Snad se nějak rozehraju,“ dodala s tím, že je před Wimbledonem přihlášena na turnaje v Berlíně a Eastbourne.