Tři zápasy a dost. Federer před osmifinále odstoupil z Roland Garros

- Marek Bartošík

Roger Federer oznámil pořadatelům Roland Garros, že nenastoupí do pondělního osmifinále proti Matteovi Berrettinimu. Devětatřicetiletý Švýcar se tak rozhodl méně než den poté, co ve třetím kole udolal po třech hodinách a 35 minutách Dominika Köpfera. „Po diskusi s mým týmem jsem se dnes rozhodl odstoupit z Roland Garros. Po dvou operacích kolene a více než roční rehabilitaci je pro mě důležité, abych poslouchal své tělo a svou cestu neuspěchal,“ sdělil Federer.

Vůbec poprvé v kariéře Roger Federer odstoupil z grandslamového turnaje v průběhu jeho konání. Osmý hráč žebříčku ATP o této variantě mluvil už na noční tiskové konferenci po postupu do osmifinále, nejedná se tedy o velké překvapení.

„Jsem nadšený, že mám na svém kontě tři zápasy. Není lepší pocit než být zpátky na kurtu,“ dodal dvacetinásobný grandslamový šampion.

Federer by se měl po Paříži představit od 14. června na travnatém turnaji kategorie ATP 500 v Halle, kde už desetkrát triumfoval. Jeho hlavním letošním cílem je grandslamový Wimbledon, který začíná 28. června. Švýcar na něm triumfoval v letech 2003–2007, 2009, 2012 a 2017.