Muchová po vyřazení: Servis byl ovlivněný břišákem, dělala jsem kupu chyb

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Rozhodně nepodala svůj nejlepší výkon. I přesto Karolína Muchová byla dva míčky od toho, aby ve třetím kole French Open vybojovala rozhodující třetí sadu. Se Sloane Stephensovou nakonec padla 3:6, 5:7. „Ode mě to dneska nevypadalo tak, jak bych chtěla. Pořád to však bylo blízko a určitě jsem mohla dostat zápas do třetího setu,“ uvědomuje si čtyřiadvacetiletá tenistka, která za stavu 5:4 ve druhé sadě byla při servisu protihráčky na shodě.

„Celkově to byl těžký zápas, z mé strany jsem takticky nehrála úplně nejlíp. Nebyla jsem trpělivá, ona byla jako zeď, prakticky mi všechno vracela. Hrála vysoké míče a já si nemohla najít rytmus, kdy do míče jít a kdy trochu ubrat. Dělala jsem kupu chyb,“ povzdechla si Muchová, pro kterou bylo třetí kolo na French Open turnajovým maximem. 

Semifinalistka letošního Australian Open se od úvodního grandslamu sezony potýká se zdravotními problémy. V Melbourne měla trhlinu v břišním svalu, od té doby ještě nebyla stoprocentně v pořádku. „Servis byl ovlivněný břišákem, pořád ho nemůžu hrát na sto procent. Psychika tím je určitě ovlivněná. Ale pozitivní je to, že jsem nedostala břišák za hranu bolesti,“ poznamenala aktuálně 19. hráčka žebříčku dvouhry.

Břišní sval nyní hlavně potřebuje klidový režim a péči. „Dám si dva tři dny volna. Poletím co nejdřív domů, moji fyzioterapeuti mi s tím pomůžou. Za pár dní budu fajn,“ nepochybuje, že by ji zdravotní trable měly vyřadit ze hry.

Další turnaj by Karolína Muchová už měla odehrát na trávě – konkrétně v německém Berlíně (konaném od 14. června), kam se turnaj vrací po třinácti letech. V Německu se znovu bude muset potýkat s odlišnými restrikcemi. „Popravdě se v tom těžko orientuju. Je to dost komplikované. Do Berlína potřebujeme nějaký dopis s povolením, abychom vůbec mohli vkročit do země. V hotelu mě čekají PCR testy hned po příjezdu. Problém bude spíš pro hráče z Anglie, tam je delší karanténa.“

Vinou posunutého termínu Roland Garros se Muchová letos zúčastní pouze jednoho přípravného turnaje na Wimbledon. „Díky tomu tady můžeme mít lidi, což je skvělé. Paříž bych hrála určitě, i kdybych musela vynechat jeden turnaj na trávě, protože je to grandslam. Jeden turnaj není světová příprava na Wimbledon, ale prostě to tak je. Nemyslím si, že je to špatně,“ bere záležitosti pragmaticky.

Necelých čtrnáct dní po konci nejslavnějšího turnaje světa je v plánu tenisový turnaj na olympijských hrách. „Program je namačkaný. Po Wimbledonu se máme přesunout do Tokia, pak nás čekají turnaje na druhé straně světa v Americe. Ale pořád je to olympiáda. Reprezentovat je čest, něco skvělého. Kdybych se dostala do nominace, vážila bych si toho a na olympiádu bych letěla,“ má jasno Karolína Muchová.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
3. kolo ženské dvouhry
Sloane Stephensová (USA, 59.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (19.) 6:3, 7:5