Centr má atmosféru, ví po speciálním tréninku Martincová. Co plánuje dál?

- Marek Bartošík

Tereza Martincová sice na letošním Roland Garros dohrála, přesto si z Paříže odveze velmi příjemné vzpomínky. Šestadvacetiletá Češka poprvé v kariéře nakoukla ve francouzské metropoli do hlavní soutěže a hned si připsala premiérový postup do druhého kola grandslamového turnaje. S kamarádkou Markétou Vondroušovou si také při tréninku vyzkoušela prostředí centrálního dvorce Philippa Chatriera.

„Neskutečné. Jsem strašně ráda, že jsem dostala možnosti si tam zahrát,“ radovala se z návštěvy pařížského centru Tereza Martincová. „Kurt má atmosféru, přijde mi trošičku jiný. Na takovém antukovém kurtu jsem nikdy nehrála. Je to strašně fajn pocit, že se tam můžu dostat.“

Debutantka v hlavní soutěži Roland Garros však své čtvrteční utkání druhého kola odehrála na menším dvorci číslo 11. Favorizované Američance Jessice Pegulaové sice vzdorovala, nakonec ale odešla poražena po setech 3:6 a 3:6.

„Soupeřka hraje výborně, bylo to cítit. Začátek zápasu nebyl špatný, pak mi ale nevyšlo pár balónů. Začala jsem dělat chyby a nemohla jsem se do toho dostat zpátky, protože mě držela pod tlakem. Taková hráčka nejvyšší kvality zahraje na nejdůležitější míče vždycky nejlíp,“ vyprávěla na tiskovce Martincová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec)

Česká bojovnice, která si v areálu Rolanda Garrose připsala své premiérové vítězství v hlavní soutěži grandslamu, nyní vyhlíží travnatou část sezóny, zahrnující také slavný Wimbledon.

„Na trávu se těším, chci na ní před Wimbledonem určitě odehrát nějaké turnaje. Mám tam Nottingham a pak budu muset zůstat v Anglii. Může se přejet do Německa, ale kvůli desetidenní karanténě z Anglie se to nedá stihnout. Pokud budu chtít hrát Nottingham, budu muset zůstat v Anglii,“ vysvětlila Martincová, podle níž si tenistky musejí vybrat mezi turnaji v Anglii a Německu.

Klání kategorie WTA 250 v Nottinghamu začíná už 7. června, o týden později se hraje v Birminghamu (WTA 250) a poté v Eastbourne (WTA 500). Takzvaná „německá varianta“ wimbledonské přípravy čítá nejprve od 14. června Berlín (WTA 500) a následně Bad Homburg (WTA 250).

„Do Anglie se dostaneme, máme udělené výjimky. Nicméně kdo odletí do Anglie, nemůže se hned vrátit do Německa na turnaj. Mezi tím musí být desetidenní karanténa, takže to nejde kombinovat. Buď někdo bude hrát dvě Německa a odletí na Wimbledon, nebo bude hrát dvě Anglie,“ uzavřela Martincová.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
2. kolo ženské dvouhry
TEREZA MARTINCOVÁ (94.) – Jessica Pegulaová (USA, 29.) [28] 3:6, 3:6