Stopka jménem Stephensová. Hrála výborně, hrozně solidně, pochválila svou přemožitelku Plíšková

- Marek Bartošík

Sloane Stephensová dnes byla zkrátka příliš dobrá. Šampionka z US Open 2017 a finalistka Roland Garros 2018 porazila ve druhém kole antukového grandslamu Karolínu Plíškovou 7:5 a 6:1. Česká tenistka v závěru prvního setu dřela, odvracela setboly, klíčový úsek bitvy proti Američance ale nakonec nezvládla. „Nemůžu si prohrát dvakrát po sobě servis v koncovce setu. První set byl vyrovnaný a intenzivní, druhý set měl být rozhodně lepší,“ shrnula na tiskové konferenci Plíšková.

Donnu Vekičovou přemohla, další kvalitní soupeřku Sloane Stephensovou už nikoliv. Karolína Plíšková narazila na centrálním dvorci Philippa Chatriera na skvěle hrající Američanku, která svým výkonem připomněla tři roky staré tažení, kdy byla pouhý set od zisku titulu.

„Byl to těžký zápas. Už první kolo nebylo lehké, ale tohle bylo ještě jiné. Dokáže pořád hrát dobře, i když je teď žebříčkově jinde. Věděla jsem, že to bude nebezpečné,“ sdělila na adresu světové devětapadesátky Plíšková.

Žebříčkové postavení Stephensové skutečně nevypovídá o tom, jak kvalitní její hra může být. Bývalá světová trojka nebyla ani zdaleka ideální soupeřkou pro druhou rundu, Plíšková ale velmi náročný los neřešila.

„Nic se s tím nedá dělat. Nemůžu si vybrat, s kým budu hrát. Vím, že když budu hrát dobře, tak můžu porazit všechny z holek, ale to se nestalo,“ komentovala desátá hráčka žebříčku WTA.

Devětadvacetiletá Plíšková se v utkání nemohla i kvůli specifické hře soupeřky opřít o servis, který jindy platí za její hlavní zbraň.

„Servis nebyl moc dobrý. Nicméně ona stojí tak strašně daleko, že na ni ty bomby neplatí. Ona má ráda, když na ni někdo hraje rychle, protože využije rychlost míče. Všechno bylo v podstatě ve výměně. Šla jsem do toho moc, chtěla jsem víc rychlých bodů a dělala jsem strašně moc chyb,“ doplnila Plíšková.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
2. kolo ženské dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (10.) [9] – Sloane Stephensová (USA, 59.) 5:7, 1:6