Los čtyřhry na Roland Garros: V pavouku figuruje 8 Češek

- Marek Bartošík

V pavouku ženské čtyřhry na letošním Roland Garros se nachází osm českých tenistek. Ostřílené duo Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková plní roli turnajových dvojek. Mezi nasazené patří i Lucie Hradecká spolu s Němkou Laurou Siegemundovou. Marie Bouzková spojí síly se svou španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou Tormovou, Renata Voráčová se opět představí po boku Japonky Miju Katové a Květu Peschkeovou doplní Němka Vivian Heisenová. V akci budou také sestry Plíškovy.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které triumfovaly na pařížské antuce v roce 2018, zahájí své letošní tažení proti domácím divokým kartám Amandine Hesseové a Harmony Tanové. Jestliže české favoritky uspějí, můžou ve druhém kole narazit na Květu Peschkeovou a Vivian Heisenovou. Česko-německý pár ale musí nejprve vyzrát na americko-australskou dvojici Hayley Carterová, Astra Sharmaová.

Lucie Hradecká a Laura Siegemundová, jež jsou nasazenými desítkami, si v první rundě zahrají proti americko-indickému duu Lauren Davisová, Ankita Rainaová.

Karolína a Kristýna Plíškovy spolu nastoupí na grandslamu poprvé od Wimbledonu 2015. Na sesterskou dvojici čeká na úvod Srbka Alexandra Kruničová a Italka Martina Trevisanová.

Marie Bouzková a Sara Sorribesová Tormová vyzvou japonsko-čínský pár Makoto Ninomijaová, Čao-süan Jang. A konečně Renata Voráčová a Miju Katová nastoupí proti francouzským divokým kartám Claře Burelové a Chloe Paquetové.

Nasazenými jedničkami jsou Tchajwanka Su-wej Sie a Belgičanka Elise Mertensová. Loni se z titulu radovaly domácí Kristina Mladenovicová a Maďarka Tímea Babosová. Mladenovicová však letos čtyřhru v Paříži nehraje, Babosová tak spojí síly s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Los 1. kola čtyřhry pro Češky

Burelová, Paquetová (obě FRA) [WC] – Katová (JPN), VORÁČOVÁ
Ninomijaová (JPN), Č. Jang (CHN) – BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP)
Davisová (USA), Rainaová (IND) – HRADECKÁ, Siegemundová (GER) [10]
Kruničová (SRB), Trevisanová (ITA) – KA. PLÍŠKOVÁ, KR. PLÍŠKOVÁ
Heisenová (GER), PESCHKEOVÁ – Carterová (USA), Sharmaová (AUS)
Hesseová, Tanová (obě FRA) [WC] – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [2]

Kompletní los ženské čtyřhry na Roland Garros naleznete zde.