Pokračuje v parádní generálce! Krejčíková zvládla další překážku, je už v semifinále

- Jan Vojkůvka

Forma Barbory Krejčíkové je před Roland Garros parádní! Česká tenista zvládla na generálce ve Štrasburku i další zápas, když porazila třetí nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou 7:6(4), 6:1 a postoupila do svého druhého semifinále v sezoně.

Pětadvacetiletá Češka, jejíž vzestup světovým žebříčkem (a průnik do elitní stovky) započal právě loni na Roland Garros, se před pařížským grandslamem dostává do ráže. Byť nevstoupila do antukové části sezony nejlépe a připsala si trochu překvapivá brzká vyřazení v Istanbulu a Madridu, její forma před antukovým vrcholem graduje.

Už postup do osmifinále v Římě naznačil, že Krejčíková bude i letos na červeném povrchu hodně silná. To potvrzuje i nyní ve Štrasburku, kde po výhrách nad Dodinovou a Garciaovou vyzrála i na výše postavenou hráčku na žebříčku Alexandrovovou.

Kromě svých tenisových schopností se prezentovala i tradičně silnou mentalitou. S Ruskou totiž v prvním setu prohrávala 2:4 a skóre mohlo být s ohledem na dva brejkboly Alexandrovové už v prvním gemu (oba odvrátila) horší, ale Češka nezpanikařila a vývoj úvodního dějství otočila.

Napřed srovnala na 4:4 a poté dotáhla hru až do tiebreaku, který vyhrála poměrně s přehledem (o dva minibrejky) 7:4.

Druhý set se následně stal jednostrannou záležitostí. Krejčíková dovolila Alexandrovové jen jednu hru, kterou navíc vybojovala hned v úvodu sady, a následně šňůrou šesti her dotáhla duel do vítězného konce.

Pro Krejčíkovou se jedná o postup do druhého semifinále v sezoně. První, v březnu v Dubaji, přetavila v postup do finále. A k postupu do souboje o titul má velmi blízko i ve Štrasburku.

V pátečním semifinále se totiž utká s Němkou Jule Niemeierovou, až 216. hráčkou žebříčku WTA.