Pauza mi pomohla, servírovat ale teprve začínám, hlásí před Paříží Muchová

- Redakce

Karolína Muchová se v úterý přesunula do dějiště Roland Garros a ve středu už také absolvovala první tréninky na pařížské antuce. Čtyřiadvacetiletá Češka se ve francouzské metropoli chystá po zdravotní pauze na svůj první turnaj od Mutua Madrid Open, kde na začátku května uhrála čtvrtfinále.

Zatímco loni byla Paříž i kvůli netradičnímu podzimnímu termínu jednou z nejtěžších zastávek mezi turnajovými destinacemi, letos vypadá město na Seině podle Karolíny Muchové daleko vlídněji.

„Jsem tu zatím krátce. Každopádně covidové testy po příletu byly o dost mírnější než minulý rok. I výsledky jsme dostali dost rychle,“ informovala v nahrávce pro média Muchová.

Velkou výhodou je taky možnost strávit hodinu mimo turnajovou bublinu. „Můžeme se projít mimo klub, což je fajn. Také tady na hotelu je to lépe zorganizované a oproti minulému roku je to tu i s otevřenou restaurací,“ pochvalovala si česká reprezentantka.

Pro Muchovou bude Paříž třetím antukovým turnajem roku. V halovém Stuttgartu prohrála už v prvním kole s Jekatěrinou Alexandrovovou, v Madridu se probojovala až do čtvrtfinále, když porazila mimo jiné světovou dvojku Naomi Ósakaovou.

Z další velké akce v Římě se Češka na poslední chvíli odhlásila a raději věnovala čas na rekonvalescenci břišního svalu.

„Pauza mi určitě pomohla. Měla jsem blok rehabilitace s Michalem Novotným a využívala jsem různé rehabilitační stroje, které urychlují léčbu zranění,“ vysvětlila Muchová, jež absolvovala přípravu na antukových kurtech štvanického I.ČLTK Praha.

„Servírovat teprve pomaličku začínám, ale mám před sebou ještě skoro týden, tak věřím, že to bude dobré. Úderově se cítím fajn, měli jsme i teď blok s Davidem Kotyzou na Štvanici. Já tam hraju ráda, jsem tam vlastně už jako doma,“ usmívala se devatenáctá hráčka žebříčku WTA, jejímž maximem na Roland Garros je druhé kolo z roku 2019.

Muchovou letos v Paříži doprovázejí kvůli limitovanému počtu akreditací pouze dva členové týmu, a sice trenér David Kotyza a fyzioterapeut Asier Sanchiz.