Povedený obrat! Krejčíková porazila Garciaovou a je čtvrtfinalistkou ve Štrasburku

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková zvládla i své druhé utkání na antukovém podniku ve Štrasburku, když v osmifinále porazila domácí hvězdu Caroline Garciaovou za hodinu a 49 minut 3:6, 6:2 a 6:1. Češka, jež na turnaji plní roli nasazené pětky, zaznamenala své první vítězství ve druhém vzájemném duelu s bývalou světovou čtyřkou.

Manko setu nezpůsobilo Barboře Krejčíkové na cestě do čtvrtfinále akce ve Štrasburku žádné problémy. Pětadvacetiletá Češka si dnes poradila s houževnatou soupeřkou i specifickým chováním francouzských fanoušků, když ve druhém a třetím dějství ztratila dohromady pouhé tři hry.

Tenistka z Ivančic zaznamenala v bezmála dvouhodinovém měření sil více vítězných úderů (24:18) a zároveň méně nevynucených chyb (33:45) než zkušená francouzská protivnice. Zopakovala tak krok své deblové parťačky Kateřiny Siniakové, která Garciaovou porazila minulý týden v italské Parmě.

Krejčíková si ve čtvrtek zahraje potřetí v této sezóně čtvrtfinále – naposledy se mezi nejlepší osmičku probojovala v březnu v Dubaji, kde nakonec dokráčela až do finále.

Česká reprezentantka zabojuje o místenku v semifinále proti Rusce Jekatěrině Alexandrovové (33.), jež je na turnaji nasazena jako číslo tři. Všechny tři dosavadní zápasy zatím vyhrála česky mluvící Alexandrovová, Krejčíková tak má o motivaci postaráno.

Internationaux de Strasbourg (ženy, FRA, 235 238 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (38.) [5] – Caroline Garciaová (FRA, 57.) 3:6, 6:2, 6:1