VIDEO: Špatná muška, Rogere! Federer při nebezpečné výzvě sejmul Monfilse

- Marek Bartošík

Roger Federer se po neúspěšném vystoupení na domácím turnaji v Ženevě, kde prohrál už ve svém úvodním utkání s Pablem Andújarem, rozhodl zůstat na místě a připravovat se na grandslamové Roland Garros. Jeho tréninkovým parťákem se stal Gaël Monfils, který do Švýcarska přicestoval z turnaje ve francouzském Lyonu. Hvězdné duo si kromě standardního tréninku vyzkoušelo i zajímavou challenge, jež ale nedopadla vůbec podle představ…

První rána hodně doprava, druhá hodně doleva a třetí přímo do citlivých míst Gaëla Monfilse! Takhle neslavně dopadl pokus Rogera Federera o napodobení působivého kousku, který předvedla loni v srpnu ukrajinská tenistka Elina Svitolinová.

Monfilsova přítelkyně – a nyní už snoubenka – tehdy napálila šest míčků směrem na svého milého a ve všech případech se jí povedlo těsně minout jeho hlavu.

Švýcarský Maestro však tak přesně nemířil a francouzského šoumena hned při třetím pokusu trefil do oblasti slabin. „Promiň!“ omlouval se Monfilsovi rozesmátý Federer. „Tohle bylo za scénou, tohle se nepočítá!“ glosoval pak do kamery dvacetinásobný grandslamový šampion.

Video se nakonec dostalo na sociální sítě, kam jej umístila sama Svitolinová. Nepřesnou mušku Federera dosud vidělo jen na Twitteru více než 700 tisíc lidí.