Světová čtrnáctka vynechá Roland Garros. Finalistu z Ženevy zastavilo zranění

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník Roland Garros v Paříži se bude muset v mužské hlavní soutěži obejít bez světové čtrnáctky Denise Shapovalova. Kanadský tenista na Twitteru ohlásil, že se musel z francouzského grandslamu odhlásit kvůli zranění ramene.

Dvaadvacetiletý Shapovalov ještě v sobotu řádil na tenisovém kurtu ve švýcarské Ženevě, kde si zahrál finále turnaje ATP 250. V souboji o titul ovšem nakonec prohrál s rozjetým Norem Casperem Ruudem 6:7(6), 4:6.

A jak se nyní ukazuje, na jeho výkon mohly mít vliv i problémy s ramenem. Kvůli zranění totiž musel vzdát svou účast na Roland Garros.

„Jsem smutný, že toto musím sdílet, ale po konzultacích se svým týmem jsem musel učinit těžké rozhodnutí a odhlásit se z Roland Garros. Bohužel, mé rameno mě už nějaký čas trápí, i přesto, že vyšetření vypadají dobře. Nejlepší bude si odpočinout,“ napsal Shapovalov.

Nejlepší Kanaďan ve světovém žebříčku se před Roland Garros postupně lepšil. Po nepříliš vydařených turnajích v Barceloně, Estorilu a Madridu se prokousal do osmifinále v Římě a minulý týden do finále v Ženevě. Svou formu však na French Open nakonec neotestuje.