WTA

WTA Berlín: Představí se 15 hráček z TOP 20! Kdo bude hrát z Češek?

- Radek Štohl

Do Berlína se poprvé od roku 2008 vrací travnatý turnaj WTA. A po třinácti letech bude o co stát. Ve startovním poli by se mělo objevit hned patnáct nejlepších tenistek ze současné elitní dvacítky dvouhry, z českých hráček jsou přihlášeny Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Turnaj v Berlíně se uskuteční hned po konci Roland Garros. Rychlý přechod z antuky na trávu by měl čekat světovou jedničku Asleigh Bartyovou, stejně jako druhou hráčku žebříčku dvouhry Naomi Ósakaovou.

Podle oficiálních stránek WTA na turnaj zavítá také Aryny Sabalenková, Sofia Keninová, Elina Svitolinová, Bianca Andreescuová či nedávná vítězka turnaje v Římě Iga Šwiateková.

Silné startovní pole obohatí také někdejší vítězky Wimbledonu Garbine Muguruzaová nebo Angelique Kerberová.

A kdo do německého hlavního města zavítá z českých tenistek? Bude to elitní duo Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

„Už se nemůžu dočkat, až tyto skvělé tenistky uvidím na našem tradičním Stadionu Steffi Graffové. Jsem vážně pyšná, že můžeme přivítat takovou skupinu hráček," libuje si ředitelka turnaje Barbra Rittnerová.

Na Stadionu Steffi Graffové se loni v polovině července konala exhibice, které se zúčastnila také Petra Kvitová. Zkušená Češka v úvodním zápase nejprve přehrála Andreu Petkovičovou 6:4, 6:1, v duelu o finále porazila Kiki Bertensovou 6:3, 6:2. Záěrečný duel se nakonec vinou deště odehrál o tři dny později tvrdém povrchu v hangáru bývalého letiště Tempelhof, kde Kvitová padla s Elinou Svitolinovou 6:3, 1:6, 5:10.