Francie vyrukuje proti Češkám s Mladenovicovou a Garciaovou

- Jan Havlovic

Finále nejprestižnější tenisové týmové soutěže se kvapem blíží! Nominace českého výběru je již zvěřejněná, dnes odhalila karty také Amélie Mauresmová, kapitánka francouzského tenisového týmu.

Základním stavebním kamenem francouzského týmu bude i pro listopadové finále Fed Cupu dvojice Kristina Mladenovicová, Caroline Garciaová, tedy elitní deblový pár, který se zúčastnil i nedávno skončeného Turnaje mistryň v Singapuru, kde francouzská dvojice skončila v semifinále na raketách Šafářové s Mattekovou-Sandsovou. Obě tenistky jsou však i velmi slušnými signlistkami! Garciaová v letošním roce ovládla dva turnaje WTA ve Štrasburku, kde se odehraje finále Fed Cupu, a také podnik na Mallorce. V aktuálním vydání žebříčku WTA patří ze Saint-Germain-en-Laye 23. pozice, avšak v závěru roku se ve dvouhře této tenistce příliš nedařilo. Mladenovicová je na 42. pozici, avšak její kariérním maximem je 27. pozice. V závěru letošního roku sympatická Francouzka překvapila na turnaji v Hongkongu, kde došla až do finále, ve kterém nestačila na ve výborné formě hrající Caroline Wozniackou. 

Elitní deblový pár v nominaci doplní dvojice Alizé Cornetová a Pauline Parmentierová. Příliš se však nepočítá, že by se tyto dvě tenistky dostaly do hry, neboť v dosavadních dvou zápasech, které Francie v letošním roce odehrála, se představila vždy Mladenovicová s Garciaovou, které zajistily výhry nad Nizozemskem (4:1) a Itálií (3:2). Svou roli však může hrát také únava, neboť již zmíněná francouzská dvojice odehrála v letošní sezoně spousty zápasů ve dvouhře, čtyřhře a také ve Fed Cupu. 

Samotné finále se uskuteční o víkendu 12. a 13. listopadu ve Štrasburku. Petr Pála již dříve nominal Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Barboru Strýcovou a Lucii Hradeckou. Český tým bude usilovat o zisk třetího triumfu v řadě!