Roland Garros bude bez velké šampionky. Halepová se po zranění nestihne připravit

- Marek Bartošík

Na ženském Roland Garros letos neuvidíme tenistku, jež v posledních letech pravidelně patří ke spolufavoritkám na titul. Světová trojka Simona Halepová se druhého grandslamu sezóny nezúčastní kvůli zranění levého lýtkového svalu, které si přivodila na nedávném turnaji v Římě. Rumunská hvězda tak zmešká pařížský grandslam poprvé od roku 2009.

Třikrát si na Roland Garros zahrála finále, v roce 2018 se dočkala vytouženého grandslamového titulu. Letos ale Simona Halepová další podobný kousek v areálu Rolanda Garrose nepřidá.

Devětadvacetiletá Rumunka si minulý týden na podniku v Římě poranila levé lýtko, přičemž lékaři objevili při následném vyšetření malou trhlinu ve svalu.

„S těžkým srdcem oznamuji, že odstupuji z letošního Roland Garros,“ napsala na svém twitterovém účtu Halepová. „Léčba trhliny ve svalu mého levého lýtka si bohužel žádá více času. Odstoupení z grandslamu jde proti všem mým instinktům a aspiracím jako sportovkyně, ale zároveň je to jediné správné řešení.“

Vzhledem k tomu, že se spekuluje dokonce o ohrožení startu Halepové na travnatém Wimbledonu, není zpráva o její neúčasti v Paříži příliš překvapivá.

Zatímco ženské části Roland Garros se zatím absence spíše vyhýbaly, z mužského turnaje už odstoupili Stan Wawrinka, Andy Murray, Borna Čorič, Nick Kyrgios a Kyle Edmund.

Hlavní soutěž druhého grandslamu sezóny startuje v neděli 30. května, obhájci trofeje jsou Španěl Rafael Nadal a Polka Iga Šwiateková.