Je před námi velká výzva, říká Mladenovicová před soubojem s Českem

- Jan Havlovic

Finále Fed Cupu se kvapem blíží. Již za necelých čtrnáct dní se ve Štrasburku střetne Francie s českým výběrem. Důležitou hráčkou výběru Amélie Mauresmové je Kristina Mladenovicová, která se o blížícím finále rozpovídala v rozhovoru pro oficiální webové stránky Fed Cupu.

Již od dětství snila rodačka z Saint-Pol-sur-Mer o velké tenisové kariéře a reprezentování své země. „Byla jsem v roce 2005 na Roland Garros, kde jsem sledovala finálový zápas mezi Amélií Mauresmovou a Mary Piercovou. Byl to jeden z mých snů reprezentovat svou zemi stejně dobře, jako hrála Amelie s Mary své finále před skvělými diváky,“ uvedla sympatická francouzská tenistka svůj velký tenisový zážitek z dětství. Malá Kristina tenkrát vůbec netušila, že za pár let bude mít ve francouzském týmu podobně důležitou roli, jako měla tehdy Mauresmová. „Byla jsem tou malou holčičkou, která měla svůj sen, že se jednou stane profesionální tenistkou a šampionkou,“ pokračovala aktuálně 42. hráčka světového žebříčku.

Nyní se bude se svým týmem připravovat na velký zápas! Francii totiž za necelých čtrnáct dní čeká finále Fed Cupu proti českému výběru. Ještě před třemi lety však měla země galského kohouta zcela jiné starosti. „Bojovaly jsme, abychom zůstaly ve Světové skupině II a teď jsme ve finále, což je vzhledem k našemu příběhu něco úžasného,“ připomněla Mladenovicová souboj se Švýcarskem, který rozhodla až závěrečná čtyřhra. 

„Znamená to pro mě opravdu mnoho reprezentovat svou zemi. Je to vždy v mé hlavě a v mém srdci, což je pravděpodobně proto, že pocházím ze sportovní rodiny. Mám tyhle zvláštní pocity pouze, když hraji Fed Cup, neboť nehraji pouze za sebe. Hrajete za svou zemi a pro svůj tým. Moc se na finále těším. Je skvělé, že hrajeme doma, neboť nám naši fanoušci pomohou získat tuto skvělou trofej,“ doufá Mladenovicová v podporu domácího publika ve Štrasburku. Třiadvacetiletá tenistka si však uvědomuje sílu českého výběru, se kterým se Francie utkala v loňském semifinále, kdy tehdy náš výběr rozhodl o svém vítězství v úvodních třech dvouhrách. „Je to zcela jistě největší výzva, na kterou jsme mohly narazit. Česko je jedním z nejlepších týmů v posledních letech s mnoho skvělými hráčkami,“ uvedla francouzská tenistka, která v letošní sezoně odehrála ve Fed Cupu celkem čtyři zápasy ve dvouhře s vyrovnanou bilancí 2:2. „Bude to opravdu velmi těžké. Je před námi velká výzva, ale věříme v naše schopnopsti,“ řekla na závěr Mladenovicová, která se před několika dny vrátila společně s Caroline Garciaovou z Turnaje mistryň, kde francouzský pár vypadl v semifinále v zápase s dvojicí Matteková-Sandsová - Šafářová.