Rozpis finálového turnaje Davisova poháru odtajněn. S kým začnou Češi?

- Filip Lefenda

Prvním soupeřem českých tenistů na finálovém turnaji Davisova poháru bude tým Francie. Duel se uskuteční 25. listopadu od 16 hodin. O tři dny později se výběr kapitána Jaroslava Navrátila utká s Velkou Británií. Zápasy kvalifikační skupiny C hostí Olympijská hala v rakouském Innsbrucku.

Do finálového turnaje, který se v minulém roce nemohl uskutečnit vinou pandemie koronaviru, zasáhne celkem 18 mužstev rozdělených do 6 skupin. Češi vstoupí ve čtvrtek 25. listopadu od 16 hodin do skupiny C duelem s Francií. Následovat bude měření sil s Velkou Británií, které je na programu v neděli 28. listopadu od 10 hodin.

Spolu s „českou“ skupinou hostí rakouský Innsbruck rovněž skupinu F, v níž se kromě domácího výběru představí ještě Němci a Srbové. Vítězové obou skupin si proti sobě zahrají čtvrtfinále.

Stejný klíč platí také pro italský Turín, v němž se uskuteční zápasy skupin D a E. Skupiny A a B a zbylá čtvrtfinále, do nichž postoupí kromě vítězů skupin i dva nejlepší týmy na druhých místech, se poté odehrají v Madridu, kde celá soutěž postupně vyvrcholí. Předloňský titul budou obhajovat Španělé.

Program zápasů „české“ skupiny C:

25. listopad, 16:00: Francie – ČESKO
27. listopad, 10:00: Francie – Velká Británie
28. listopad, 10:00: Velká Británie – ČESKO
30. listopad, 16:00: Vítěz skupiny C – Vítěz skupiny F

Kompletní program finálového turnaje Davisova poháru naleznete zde.