Ještě není připraven. Murray se zaměří na trávu, Roland Garros vynechá

- Jan Vojkůvka

Plnohodnotný návrat Andyho Murrayho se odkládá. Podle nejnovějších informací odcestoval Brit z Říma zpět domů, aby se dále věnoval rehabilitaci ze zranění v dolní polovině těla, které utrpěl v březnu, a připravoval se na začátek travnaté sezony, přičemž jeho hlavním cílem comebacku zůstává Wimbledon. Ve výsledku to znamená, že se vzdal účasti na Roland Garros.

Murray byl od minulého týdne v Římě, kde trénoval na antuce a dokonce si střihl společný trénink s Novakem Djokovičem. Dle informací však cítil nepříjemný tlak v místech svého, zřejmě ne zcela vyléčeného, nedávného zranění. K tomu odehrál dva zápasy v hlavní soutěži čtyřhry po boku Liama Broadyho, při nichž nejspíš zjistil, že na singlový návrat není připraven.

To se potvrdilo ve chvíli, kdy podle britských médií v sobotu odmítl divokou kartu do Ženevy a rozhodl se odcestovat domů, kde se hodlá připravit na blížící se Wimbledon.

Čtyřiatřicetiletý Murray se přitom původně přihlásil do kvalifikace Roland Garros a měl také možnost získat divokou kartu do hlavní soutěže, pokud by prokázal, že je fyzicky dostatečně fit pro zápas na tří vítězné sety.

Jak zmiňuje například deník Daily Mail, v Římě nešlo z hlediska britského tenisty vše hladce, a rozhodnutí nakonec vynechat Roland Garros přišlo v sobotu odpoledne.

Murray tak znovu odkládá svůj návrat na kurty, který by nyní měl provést během červnového Mercedes Cupu. Zde se představí na prvním turnaji ve dvouhře od svého březnového zranění. Svou formu hodlá naladit na domácí Wimbledon, kde se ve dvouhře naposledy představil v roce 2017.