RPM Prague Open: Paulson s Riklem domácí titul nezískali

- Redakce

RPM Prague Open v neděli poznal své vítěze. Titul ve dvouhře vybojoval Francouz Manuel Guinard, jenž ve dvou setech porazil Brita Jacka Drapera. Andrew Paulson a Patrik Rikl sice zvládli semifinále čtyřhry, v duelu o titul ale nakonec padli ve dvou sadách.

Paulson s Riklem ve finále na Spojích prohráli
RPM Prague Open se nakonec obejde bez českých vítězů. Domácí tenisté Andrew Paulson, Patrik Rikl ve finálovém duelu čtyřhry nestačili na debl Agamenone, Matuszewski, se kterým padli 4:6, 3:6.

Češi startující na turnaji na divokou kartu v prvním setu prohrávali už 1:5, nepříjemnou ztrátu alespoň zvládli zkorigovat. Ve druhé sadě si hned vytvořili náskok a vedli 2:0, o tento stav ale okamžitě přišli. Následně si ještě udrželi servis, poslední tři gemy zápasu však patřily soupeřům.

Šampionem se stal Guinard
Dopolední finále dvouhry RPM Prague Open ovládl 306. hráč světového žebříčku Manuel Guinard z Francie. Ve finále porazil Brita Jacka Drapera ve dvou setech 6:4, 6:3, přičemž na returnu předvedl výtečný výkon a byl při brejkbolech stoprocentní, jelikož využil všech šest šancí na zisk servisu soupeře.

Francouzský tenista vybojoval svůj osmý triumf na okruhu ITF.

Paulson s Riklem si zahrají o titul
Andrew Paulson a Patrik Rikl zvládli semifinálový souboj s francouzskou-rakouskou dvojicí Guinard, Miedler, které porazili 6:3, 6:4 a zahrají si o titul. K finálovému duelu proti italsko-polskému páru Agamenone, Matuszewski nastoupí od 15:00.

Zajímavostí je, že Paulson stihl už brzy dopoledne kvalifikační utkání v Jablonci, kde ve dvou setech porazil Vojtěcha Vlkovského, a rychle odcestoval zpět do Prahy k pokračování RPM Prague Open.

Finále dvouhry
Jack Draper (GBR, 322.) – Manuel Guinard (FRA, 306.) 4:6, 3:6

Semifinále čtyřhry
PAULSON, RIKL [WC] – Guinard (FRA), Miedler (AUT) 6:3, 6:4
Finále čtyřhry
PAULSON, RIKL – Agamenone (ITA), Matuszewski (POL) 4:6, 3:6