Lyon hlásí posily! Dva hráči Top 5 přijali na poslední chvíli divokou kartu

- Marek Bartošík

Organizátoři nadcházející akce kategorie ATP 250 v Lyonu (17. – 23. května) ohlásili na poslední chvíli účast dvou velkých hvězd. Dominic Thiem (4.) a Stefanos Tsitsipas (5.) by se měli na menším francouzském turnaji představit díky divoké kartě. Z užší světové špičky je doplní Diego Schwartzman (10.), David Goffin (13.), Gaël Monfils (15.), Jannik Sinner (18.), Félix Auger-Aliassime (21.), Karen Chačanov (24.) a také Aslan Karacev (27.).

Velmi spokojení můžou letos být pořadatelé lyonského turnaje ATP, kam se přihlásil značný počet hvězdných tenistů. Stalo se tak i díky týdennímu odkladu Roland Garros – antukový grandslam vypukne až v neděli 30. května.

Na poslední chvíli se pro start v Lyonu dokonce rozhodli světová čtyřka Dominic Thiem a pátý hráč žebříčku Stefanos Tsitsipas. Zatímco Tsitsipas dnes na Masters v Římě podlehl v epické čtvrtfinálové bitvě Novaku Djokovičovi (1.), Thiem tam už ve čtvrtek prohrál osmifinále s Lorenzem Sonegem (33.).

Los lyonského klání by se měl uskutečnit dnes v 16 hodin. Oba elitní tenisté budou mít v prvním kole volný los, do hry tak naskočí nedříve ve středu. Thiem, který v Lyonu před třemi lety triumfoval, zaútočí na svou první trofej od loňského US Open. Tsitsipas se už letos radoval na Masters v Monte Carlu.

Divokou kartu obdržel také domácí tenista Benjamin Bonzi (115.), jenž na přelomu dubna a května ovládl antukový challenger v Ostravě.

Dosud posledním šampionem v Lyonu se stal předloni Benoit Paire (35.), jenž dal letos přednost podniku v Ženevě. Loni se turnaj nekonal kvůli covidu-19.