WTA

Paráda! Karolína Plíšková odvrátila tři mečboly a udolala vítězku French Open 2017

- Radek Štohl

Poprvé v sezoně si zahraje mezi čtyřmi nejlepšími tenistkami turnaje. A ne ledajakého. Karolína Plíšková (9.) na prestižní akci v Římě otočila čtvrtfinálový duel s vítězkou French Open 2017 Jelenou Ostapenkovou (49.) 4:6, 7:5, 7:6(1), v závěrečném setu dokonce odvrátila tři mečboly soupeřky. O první finále od loňského září se utká s Petrou Martičovou (25.).

I po výhrách nad velkými soupeřkami emocím příliš průchod nedává. V pátek odpoledne to však bylo jiné, úsměv Karolíny Plíškové zabraly snad všechny kamery.

Tento obrat a důležitý postup do semifinále se totiž hodně počítá. Zvláště po těžkém průběhu a několika obratech.

Plíšková se musela činit hned po nevydařeném úvodu. Během úvodních čtyřech gemů ztratila oba servisy a rychle prohrávala 0:4. Vzápětí dvakrát uspěla na returnu a i díky dlouhému osmému úspěšnému gemu srovnala na 4:4. O první sadu přesto stejně přišla, za stavu 4:5 ztratila servis. 

Ani druhý set se zpočátku nevyvíjel podle představ Češky, prohrávala 0:2. Ztracené podání ale vzápětí získala zpátky. Tenistky si až do deváté hry udržely servis. I když Plíšková výhodu brejku nejprve nepotvrdila, tak po dalším úspěchu při podání protihráčky a čisté hře při vlastním servisu nakonec srovnala na 1:1 na sety.

Karolína Plíšková do závěrečné sady vstoupila brejkem, o který stejně jako v osmém gemu přišla. Za stavu 4:4 na returnu nezužitkovala dvě šance, vzápětí se pořádně musela ohánět. Při svém dalším podání totiž do stavu 15:40 vytvořila tři dvojchyby, ve zbytku gemu však odvrátila celkově tři mečboly.

Set nakonec dospěl do tiebreaku. Plíšková sice přišla o první balónek, následně ale získala sedm míčků za sebou, zásluhou čehož se může těšit na první semifinále od loňského září.

Uhodli jste správně, to se konalo právě v Římě.

Internazionali BNL D´Italia, Řím (ženy, ITA, 1 835 490 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (9.) – Jelena Ostapenková (LAT, 49.) 4:6, 7:5, 7:6(1)