Tříhodinová bitva se smutným koncem. Krejčíková po boji padla se Šwiatekovou

- Jan Vojkůvka

Dramatická bitva v Římě, k níž nastoupila doposud suverénní Barbora Krejčíková v osmifinále, přinesla české tenistce smolnou porážku. V duelu s úřadující vítězkou Roland Garros Igou Šwiatekovou měla česká hráčka dokonce dva mečboly, nakonec ale po 172 minutách hry padla 6:3, 6:7(5), 5:7.

Krejčíková se utkala se Šwiatekovou podruhé během této sezony. Zatímco však v Miami dokázala polská tenistka vyhrát hladce ve dvou setech, na římské antuce došlo k náročnému boji, ve kterém měla Češka vítězství a postup na dosah.

V souboji o postup do čtvrtfinále se Krejčíková dostala do vedení 1:0 na sety po divokém průběhu úvodního dějství, ve kterém bylo k vidění hned šest brejků (čtyři z nich získala právě Krejčíková).

V podobném duchu začala i druhá sada. Česká hráčka si vypracovala vedení 2:0, avšak ve třetí hře přišla o vlastní servis a od té chvíle si obě hráčky pevně držely podání. Krejčíková měla v průběhu prostředního setu své šance, ale v osmé hře nevyužila brejkbol a ve 12. gemu pak na returnu neproměnila hned dva mečboly.

Rozhodnout tak musel tiebreak, v němž byla úspěšnější Šwiateková. Rozhodně to však neznamenalo, že by se pro polskou hráčku utkání nějak zlomilo v její prospěch. I třetí set totiž nabídl dlouhé zápolení, ve kterém nechybělo mnoho, aby měla navrch Krejčíková.

Klíčovým se mohl ukázat sedmý gem, ve kterém si Češka vypracovala hned tři brejkboly. Ani jeden ovšem neproměnila. Její výkon na servisu, při němž nedávala soupeřce takřka žádnou šanci, však naznačoval, že by mohla svou soupeřku v případném tiebreaku udolat a uservírovat.

Jenže přišel 12. gem a jediné zaváhání české hráčky ve třetím setu. Šwiateková se dostala hned ke třem mečbolům a druhý v pořadí proměnila, díky čemuž pronikla do čtvrtfinále.

Krejčíková ovšem může být se svými výkony v Římě spokojená a rozhodně prokázala, že na blížícím se Roland Garros může dosáhnout velmi zajímavého výsledku. Na antukovém grandslamu bude obhajovat loňské osmifinále a pokud si udrží aktuální formu, může se jako nenasazená hráčka dostat hodně vysoko.