Krejčíkovou nezastavila ani světová pětka! Češka bez ztráty setu prosvištěla do osmifinále

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková pokračuje v italském Římě v předvádění skvělých výkonů a její dovednosti ve středu odnesla také světová pětka Sofia Keninová! V duelu o postup do osmifinále česká hráčka porazila silnou Američanku 6:1, 6:4 a plynule navázala na svůj výkon z prvního kola.

Krejčíková přijela do Říma ve skvělé formě! Ač ve dvouhře v Madridu se české hráčce příliš nevedlo, ve čtyřhře dokráčela s Kateřinou Siniakovou až k titulu a tuto formu si přenesla i do italské metropole, kde zatím předvádí fantastické výkony.

Po suverénním vítězství nad Saj-saj Čeng v úvodním kole, v němž ztratila jen dvě hry, nezaváhala česká tenistka ani v duelu se světovou pětkou Keninovou, které sice dovolila uhrát více gemům ale na kurtu si opět bez jakýchkoliv větších problémů dokráčela pro postup.

V prvním setu dokonce Keninové, které nakonec uštědřila čtvrtou porážku v řadě, nedovolila ani jednou uhájit si podání a vyhrála jednoznačně 6:1. I ve druhém setu přitom pokračovala v náporu, s nímž si Američanka nevěděla rady.

Keninová sice na returnu ve druhé sadě vybojovala v celkem třech hrách hned šest brejkbolů, ale prosadila se až v šesté hře, kdy Krejčíková už opět suverénně kráčela za vítězstvím a vedla 4:1 s výhodou dvou brejků. Po zmíněné ztrátě podání však už další komplikace nepřipustila a duel bez větších obtíží doservírovala.

Česká tenistka, která v Římě útočí na další vylepšení svého žebříčkového maxima, se v souboji o postup do čtvrtfinále utká s patnáctkou nasazenou Igou Šwiatekovou, s níž při posledním měření sil na březnovém turnaji v Miami prohrála ve dvou setech.