I.ČLTK Prague Open: Ženský turnaj ovládla německá kvalifikantka, mezi muži slaví po obratu Griekspoor

- Redakce

Turnaj I.ČLTK Prague Open by Moneta Money Bank poznal v neděli své šampiony. Mužský challenger kategorie 80 se stal kořistí Nizozemce Tallona Griekspoora, jenž otočil finálovou bitvu s Němcem Ottem. V ženské části turnaje se ze zisku trofeje raduje německá kvalifikantka Jule Niemeierová.

Turnaj mužů (Challenger 80)

Nizozemský tenista Tallon Griekspoor se stal vítězem mužského challengeru I. ČLTK Prague Open. V nedělním finále dokázal otočit skóre zápasu v souboji s Němcem Oscarem Ottem, jehož porazil 5:7, 6:4, 6:4.

V dramatickém finálovém souboji přitom prohrával s Ottem 1:3 ve druhém setu a dokonce 2:4 v sadě třetí. V obou případech se mu ale povedlo získat ztracené servisy zpět a v koncovkách strhnout vítězství na svou stranu.

„Byl to těžký týden, ale dával jsem tomu každý den všechno. Když už to se mnou dnes ve třetí sadě vypadalo špatně, tak jsem se snažil bojovat o každý míč a nedávat moc najevo emoce. Vím, že i když jsem mnohokrát dole, tak se to během chvíle vše může otočit,“ řekl Griekspoor po svém triumfu.

„Nebylo to úplně nejlehčí, oba se dobře známe, často spolu i trénujeme, ale prostě se to tak sešlo a já jsem za dnešní vítězství šťastný,“ dodal Nizozemec. 

Sám Otte neměl po výborně rozehraném utkání příliš dobrou náladu: „Vlastně nemám moc, co bych řekl. Je to zasloužený titul pro Tallona, konec zápasu odehrál lépe. Ale samozřejmě, byl to v Praze dobrý týden. Každopádně člověk hned po utkání, které takhle ztratí, moc dobrou náladu nemá.“

Čtyřiadvacetiletý Griekspoor vybojoval svou třetí trofej z ATP Challenger Tour. Všechny posbíral na antukových turnajích.

Finále dvouhry
Tallon Griekspoor (NED, 143.) – Oscar Otte (GER, 161.) 5:7, 6:4, 6:4

Turnaj žen (ITF W25)

Pražský turnaj ITF také poznal v neděli svou vítězku. Trochu překvapivě se jí stala německá kvalifikantka Jule Niemeierová, která zvládla i sedmý zápas na I.ČLTK Prague Open a ve finále porazila Maďarku Dalmu Galfiovou (234.) 6:4, 6:2.

Jednadvacetiletá Niemeierová, která při cestě za celkovým prvenstvím vyřadila v kvalifikaci Martinu Přádovou a v úvodním kole Darju Viďmanovou, vybojovala už svou třetí trofej na okruhu ITF.

„Abych byla upřímná, je to skvělý pocit, být dnes vítězkou. Byl to pro mě výborný týden, hrála jsem tu sedm zápasů, takže to bylo opravdu obtížné. Ale dnešní vítězství to všechno završilo,“ uvedla po finále Niemeierová, která se teprve bude rozhodovat, na který další turnaj se vydá.

Její soupeřka, Dalma Galfiová, litovala horší formy, s níž do finále vstoupila. „Dnes jsem neprodala to nejlepší. To se prostě občas stává,“ podotkla. „Ale byl to skvělý turnaj, opravdu dobře organizovaný, ač to teď ve světě není jednoduché. Děkuji sponzorům i organizátorům, že odvedli skvělou práci,“ dodala.

Finále dvouhry
Jule Niemeierová (GER, 263.) – Dalma Galfiová (HUN, 234.) 6:4, 6:2


Galerie