Denní menu, 8.5.2021: Krejčíková se Siniakovou slaví v Madridu titul

- Redakce

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na Mutua Madrid Open ovládly deblové finále, když nedaly šanci kanadsko-nizozemské dvojici Gabriela Dabrowská, Demi Schuursová. České tenistky získaly svou druhou letošní trofej, přičemž tu první vybojovaly na únorové akci Gippsland Trophy v Melbourne. Tažení Terezy Martincové římskou kvalifikací skončila na samém počátku, když nestačila na svou první soupeřku Australanku Ajlu Tomljanovicovou. Michael Vrbenský neuspěl v semifinále antukového challengeru I.ČLTK Prague Open.

Češi v akci

Siniaková s Krejčíkovou slaví titul
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková oslavily na turnaji WTA 1000 v Madridu svůj druhý letošní deblový titul. Česká dvojice si ve finále vyšlápla na kanadsko-nizozemské duo Gabriela Dabrowská, Demi Schuursová, které porazila za hodinu a devatenáct minut po setech 6:4 a 6:3. 

Více se zápasu věnujeme v samostatném článku

Martincová končí v kvalifikaci
Tereza Martincová (95.) podlehla v prvním kole kvalifikace římského turnaje WTA 1000 Australance Ajle Tomljanovicové (78.), a to za hodinu a pětapadesát minut po setech 6:2, 2:6 a 3:6. Češka měla utkání skvěle rozehrané, když v první sadě ve všech případech vzala soupeřce servis. Jenže ta poté začala podávat lépe, Martincová dostávala na returnu méně šancí a zápas ztratila.

Vrbenský dohrál v semifinále
Držitel divoké karty Michael Vrbenský (318.) končí na antukovém challengeru I.ČLTK Prague Open v semifinále. Jednadvacetiletý Čech v něm prohrál s Němcem Oscarem Ottem (161.) za hodinu a 25 minut dvakrát 3:6.

O osudu prvního setu rozhodl jediný brejk hned ze druhého gemu. Do druhého setu vstoupil Vrbenský ztrátou podání, náskok soupeře ale rychle smazal. Od stavu 3:3 však český tenista prohrál tři fiftýny v řadě, z toho dva při vlastním podání. Na své premiérové finále ve dvouhře na challengeru si tak ještě musí počkat.

Palicová účast ve finále nevybojovala
Sedmnáctiletá Barbora Palicová (976.) prohrála v semifinále turnaje ITF v Káhiře s Bulharkou Gerganou Topalovovou (466.) po hodině a 36 minutách 3:6 a 2:6.

Po vyrovnaném úvodu začala mít navrch nasazená trojka Topalovová, která si k postupu do finále pomohla čtyřmi proměněnými brejkboly. Naopak Palicová využila pouze jednu z jedenácti příležitostí na returnu.

Navzdory porážce ale může být se svým účinkováním v egyptské metropoli spokojená – na okruhu ITF si poprvé zahrála semifinále, v žebříčku by si tak měla polepšit o několik desítek míst.

Malečková zápas skrečovala
Jesika Malečková (298.) skrečovala semifinálový zápas turnaje ITF v americkém Naples. Stalo se tak za stavu 3:3 v první sadě, o titul si tedy na Floridě zahraje Rumunka Irina Fetecauová (307.).

ATP/WTA

Mutua Madrid Open (ženy, ESP, 2 549 105 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Dabrowská (CAN), Schuursová (NED) [3] – SINIAKOVÁ, KREJČÍKOVÁ [2] 4:6, 3:6 

Internazionali BNL d'Italia, Řím (ženy, ITA, 1 835 490 USD, antuka)
1. kolo kvalifikace
TEREZA MARTINCOVÁ (95.) – Ajla Tomljanovicová (AUS, 78.) [14] 6:2, 2:6, 3:6 

Challenger Tour

I.ČLTK Prague Open 2021 by Moneta Money Bank (muži, CZE, 44 820 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
MICHAEL VRBENSKÝ (318.) [WC] – Oscar Otte (GER, 161.) 3:6, 3:6

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

ITF World Tennis Tour

ASC BMW $25,000 Women's World Tennis Tour, Naples (ženy, USA, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Irina Fetecauová (ROU, 307.) – JESIKA MALEČKOVÁ (298.) 3:3 – skreč Malečková 

Egypt ITF World Tennis Tour, Káhira (ženy, EGY, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
BARBORA PALICOVÁ (976.) – Gergana Topalovová (BUL, 466.) [3] 3:6, 2:6