I.ČLTK Prague Open: Vrbenský na Štvanici skončil v semifinále

- Redakce

Turnaj I.ČLTK Prague Open by Moneta Money Bank se blíží ke svému vyvrcholení, v sobotu byla na programu singlová semifinále a deblová finále. Z českých zástupců byl na Štvanici v akci Michael Vrbenský, který prohrál s Němcem Oscarem Ottem ve dvou setech. Druhým finalistou se stal Nizozemec Tallon Griekspoor, který si poradil se Slovákem Norbertem Gombosem. Australan Marc Polmans a Ukrajinec Sergij Stachovskij oslavili druhou deblovou trofej v řadě (tu první získali před týdnem v Ostravě).

Turnaj mužů (Challenger 80)

Do finále míří Griekspoor, deblový titul získali Stachovskij a Polmans
Ve finále pražského challengeru doplní Němce Oscara Ottea (161.) Nizozemec Tallon Griekspoor (143.). Tomu se v semifinále podařilo udolat Slováka Norberta Gombose (89.), a to za hodinu a osmačtyřicet minut a po setech 7:6(5), 6:3.

„V tomhle zápase jsem musel ukázat všechno, razantní údery i dobrou obranu. Ale mám pocit, že se mi to dařilo a jsem rád, že jsem prošel do finále,“ okomentoval své vítězství Tallon Griekspoor. 

Známi jsou už vítězové deblové soutěže, kterými se stala australsko-ukrajinská dvojice Polmans, Stachovskij, když za hodinu a deset minut porazili 6:3, 6:4 chorvatské bratry Sabanovovy.

„Jsem rád, že jsem si tu mohl zahrát se svým australským parťákem. Celkově svůj týden v Praze hodnotím pozitivně. Moc jsem na antuce netrénoval, takže jsem ani víc očekávat v singlu nemohl. Teď jsou přede mnou dva týdny přípravy před French Open,“ nechal se slyšet Stachovskij.

Vrbenský dohrál v semifinále
Držitel divoké karty Michael Vrbenský (318.) končí na antukovém challengeru I.ČLTK Prague Open v semifinále. Jednadvacetiletý Čech v něm prohrál s Němcem Oscarem Ottem (161.) za hodinu a 25 minut dvakrát 3:6.

O osudu prvního setu rozhodl jediný brejk hned ze druhého gemu. Do druhého setu vstoupil Vrbenský ztrátou podání, náskok soupeře ale rychle smazal. Od stavu 3:3 však český tenista prohrál tři fiftýny v řadě, z toho dva při vlastním podání. Na své premiérové finále ve dvouhře na challengeru si tak ještě musí počkat.

„Nehrál jsem svůj optimální tenis. Bylo to zpomalené, nepředvedl jsem to, na čem jsme se s trenérem domluvili,“ řekl Vrbenský po zápase.

Semifinále dvouhry
MICHAEL VRBENSKÝ (318.) [WC] – Oscar Otte (GER, 161.) 3:6, 3:6
Norbert Gombos (SVK, 89.) [1] – Tallon Griekspoor (NED, 143.) 6:7(5), 3:6 

Finále čtyřhry
Polmans (AUS), Stachovskij (UKR) – I. Sabanov, M. Sabanov (oba CRO) [3] 6:3, 6:4

Turnaj žen (ITF W25)

Galfiová si v Praze zahraje o titul
Nenasazená Maďarka Dalma Galfiová (234.) přehrála v semifinále I.ČLTK Prague Open rumunskou nasazenou čtyřku Elenu Gabrielu Ruseovou (175.) dvakrát 6:4. Utkání trvalo hodinu a 54 minut, Galfiová v obou setech otočila nepříznivý stav 3:4 na gemy.

Finále čeká i Niemeierovou, deblové prvenství slaví Bondarová s Zimmermannovou
Němka Jule Niemeierová (263.) se z pozice kvalifikantky probojovala až do finále pražského podniku ITF. Jednadvacetiletá tenistka v semifinále porazila Chilanku Danielu Seguelovou (203.) 6:3, 6:1, když na kurtu strávila hodinu a jednačtyřicet minut.

Na Štvanici se také rozhodlo o vítězkách deblové soutěže, kterými se staly Maďarka Bondarová a Belgičanka Zimmermannová. Ty přehrály švýcarsko-rumunský pár Knollová, Ruseová, a to za hodinu a třiatřicet minut a sadách 7:6(5), 6:2.

Semifinále dvouhry
Dalma Galfiová (HUN, 234.) – Elena Gabriela Ruseová (ROU, 175.) [4] 6:4, 6:4
Jule Niemeierová (GER, 263.) [Q] – Daniela Seguelová (CHI, 203.) 6:3, 6:1 

Finále čtyřhry
Knollová (SUI), Ruseová (ROU) [1] – Bondarová (HUN), Zimmermannová (BEL) [2] 6:7(5), 2:6