VIDEO: Nesněz to všechno najednou! Alcaraz oslavil osmnáctiny ve společnosti legend

- Marek Bartošík

Talentovaný Carlos Alcaraz ve středu stylově oslavil své osmnácté narozeniny. Vycházející hvězda španělského tenisu se na Mutua Madrid Open utkala se svým idolem Rafaelem Nadalem. Přestože Alcaraz prohrál jasně 1:6 a 2:6, svůj velký den si jaksepatří užil. Po zápase totiž následoval ceremoniál, při němž obdržel od turnajového ředitele Feliciana Lópeze narozeninový dort. A tenisové oslavy se zúčastnil i sám Nadal!

Málokomu se poštěstí, aby si na narozeniny – navíc právě osmnácté – splnil životní sen. Mezi hrstku šťastných se včera zařadil Carlos Alcaraz (120. v žebříčku), jenž na madridské antuce vyzval poprvé v kariéře legendárního krajana Rafaela Nadala (2.).

Doslova čerstvě osmnáctiletý Španěl sice získal pouhé tři gemy, navzdory tomu ale rozhodně nesmutnil. Po skončení duelu měl naopak důvod k radosti – dočkal se dortu od pořadatelů, aplausu od fanoušků i společné fotky s Nadalem a Lópezem.

Dort vypadal velmi lákavě, a snad proto Nadal svému mladšímu tenisovému kolegovi před rozloučením věnoval jednu radu. „Nesněz to všechno najednou,“ prohodil v rodném jazyce směrem k Alcarazovi.

Svěřenec bývalé světové jedničky Juana Carlose Ferrera se posléze vydal do útrob arény Manola Santany vstřebat velký zážitek, který bude mít určitě pevné místo v jeho paměti.