Bára Strýcová? Sakra osobnost, bude excelentní maminkou, má jasno světová jednička

- Marek Bartošík

Když se na veřejnost dostala zpráva o konci Barbory Strýcové s profesionálním tenisem, zaplavila sociální sítě řada gratulací a vyznání respektu i sympatií pro jedinečnou českou bojovnici. Na adresu Strýcové se během právě konaného turnaje Mutua Madrid Open velmi pěkně vyjádřila i aktuální světová jednička Ashleigh Bartyová, proti níž Češka opakovaně zápolila v singlu i deblu.

„Popravdě jsem se usmívala, když oznámila, že je těhotná,“ komentovala Ashleigh Bartyová novou životní kapitolu Barbory Strýcové. „Je to sakra osobnost, vždy pohotová a veselá. Na kurtu ukazovala srdce, ale zároveň patřila v šatně k těm nejvíce respektovaným.“

Nyní pětatřicetiletá Strýcová skutečně uměla na kurtu řádit, diváci ji však právě za její bezprostřednost a velkou bojovnost zbožňovali. Zároveň platilo, že populární Češka pevně dodržovala zásady fair play.

„Věděli jste, že po utkání se vám podívá do očí, podá vám ruku a řekne ‚výborně‘ nebo ‚příliš dobré‘,“ vyzdvihla pětadvacetiletá Bartyová, která Strýcovou porazila ve třech ze čtyř vzájemných utkání ve dvouhře.

Šampionka Roland Garros 2019 také ocenila urputnost, s jakou se nezdolná česká tenistka rvala o každý míč.

„Myslím, že masivní částí její kariéry byl neustálý boj v singlu, deblu i mixu. Dokázala toho hodně, měla fenomenální kariéru. Určitě mě mrzí, že už ji neuvidím v šatně. Nicméně jsem opravdu nadšená, že bude maminkou. A bude excelovat i v tomhle, tím jsem si jistá,“ uzavřela sympatické povídání Bartyová.