Španělská senzace pokračuje! Domácí divoká karta si v Madridu zahraje semifinále

- Marek Bartošík

Paula Badosaová má na Mutua Madrid Open parádní formu. Třiadvacetiletá Španělka zatím dokonale využívá divokou kartu od pořadatelů, když na domácím antukovém turnaji postoupila už do semifinále. Její poslední obětí se stala Švýcarka Belinda Bencicová, kterou Badosaová ve čtvrtfinále přehrála 6:4 a 7:5.

Největší senzací ženské části madridského turnaje je bezesporu Paula Badosaová, která na své cestě do semifinále porazila Barboru Krejčíkovou, Jil Teichmannovou, Anastasiji Sevastovovou a také Belindu Bencicovou.

Pořadatelům se tak jednoznačně vyplatilo, že třiadvacetileté domácí hráčce udělili divokou kartu. Aktuálně 62. tenistka žebříčku WTA dala zapomenout na své čtyři předchozí starty v Madridu, během nichž nezapsala ani jednu výhru v hlavní soutěži. V živém rankingu je díky skvělému tažení aktuálně na 42. příčce.

„Bez debat je to nejlepší moment mojí tenisové kariéry,“ líčila na tiskové konferenci Badosaová. „Nicméně tenis má jednu špatnou věc – zítra musím znovu hrát, takže nemůžu slavit.“

Badosaová na sebe výrazně upozornila už před necelým měsícem v Charlestonu, kde na zelené antuce přemohla světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

A osud tomu chtěl, že právě na rozjetou Australanku narazí v madridském semifinále. Bartyová mimochodem vyhrála ze svých posledních sedmnácti zápasů hned šestnáct. Až na ten s Badosaovou…

Mutua Madrid Open (ženy, ESP, 2 549 105 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Paula Badosaová (ESP, 62.) [WC] – Belinda Bencicová (SUI, 11.) [8] 6:4, 7:5