VIDEO: Federer je pro mě velkým vzorem, říká jeden z nejlepších fotbalistů světa

- Marek Bartošík

Spočítat všechny obdivovatele Rogera Federera by vydalo na roky a roky práce. Do mimořádně široké skupiny se řadí i slavný polský fotbalista Robert Lewandowski, který hraje za německý klub FC Bayern Mnichov. Když si měl vynikající útočník vybrat deset věcí, bez nichž nemůže být, vzpomněl si i na knihu o Rogeru Federerovi od švýcarského novináře Reného Stauffera.

Speciální polštář, ovoce, sluchátka a také biografie Rogera Federera patří k nejdůležitějším věcem v životě fotbalové hvězdy Roberta Lewandowského.

„On je skvělým vzorem nejen pro ostatní sportovce, ale i pro mě,“ zmínil se o Federerovi dvaatřicetiletý polský fotbalista. „Pohybuje se už dlouhá léta na nejvyšší úrovni a ukazuje, jak velkou je osobností.“

Možná překvapujícím zjištěním je, že se Lewandowski a Federer zatím nikdy nesetkali. „Ne, určitě ne. Ale Novaka (jsem potkal). Mohl jsem přinést knihu Novaka Djokoviče,“ usmíval se vítěz loňské Ligy mistrů.

Výběru Lewandowského si všiml i René Stauffer, autor dosud nejlepší knihy o švýcarské tenisové legendě. „Hezké překvapení. Děkuji,“ vzkázal na Twitteru polskému sportovci.