Thiem se opřel do Paireho: Když nechceš hrát, tak zůstaň doma!

- Michal Hladký

Dominic Thiem si v rozhovoru pro španělský deník El País nebral servítky. Tvrdě vystoupil proti francouzskému tenistovi Benoitu Pairemu, jenž letos bez ostychu tvrdí, že objíždí turnaje jen pro prize money za účast v prvním kole.

„Nerozumím tomu. Když nechceš hrát, zůstaň doma. Jestli nemáš motivaci, nemusíš. Nikdo tě k tenisu nenutí,“ vzkázal Dominic Thiem Benoitu Pairemu prostřednictvím rozhovoru pro španělský deník El País.

Francouzský tenista je známý rebel. Tuto nálepku potvrzuje letos svými výroky, když je někdy až příliš upřímný. Několikrát se zmínil, že ho tenis bez fanoušků nebaví a pobyty v turnajových bublinách se mu protiví.

Tomu odpovídá i způsob, jakým Paire objíždí podniky na okruhu. Odchodí první kolo, shrábne peníze za účast a jede zase o dům dál. U ATP mu to zatím prochází, nikoliv však u Francouzské tenisové asociace. Jednatřicetiletý tenista kvůli svému chování nemůže odcestovat na následující olympijské hry.

A Rakušan kromě kritiky dal svému soupeři i pár poznatků, které jemu osobně pomohly s adaptací na současné podmínky spojené s celosvětovou pandemií.

„Myslím si, že nejlepší bylo to, co jsem udělal já. Pár turnajů jsem vynechal, po chvíli mi ale tenis začal chybět. I když člověk nedokáže hrát na sto procent, tak je alespoň konkurenceschopný,“ vzkázal Thiem, jemuž přísná opatření taktéž příliš nesedí.

„Samozřejmě je to složité. Všichni jsme si zvykli, že hrajeme před plnými tribunami a bez sebemenších omezení můžeme cestovat z místa na místo. Chápu, že někomu to může vadit, ale není to něco, co tu bude navždy,“ doufá současná světová čtyřka.

Zda si Paire tato slova vezme k srdci, budeme moct sledovat už v úterý. To na pětatřicátého hráče světového žebříčku čeká na Masters v Madridu zápas prvního kola, ve kterém nastoupí proti Gruzínci Nikolozu Basilašvilimu.