Ostra Group Open: Šampionem ostravského challengeru se stal Bonzi

- Jan Vojkůvka

Challenger Ostra Group Open 2021 by Moneta poznal svého vítěze. Pro singlový titul si na ostravské antuce došel Francouz Benjamin Bonzi, jenž v sychravém nedělním finále porazil dvakrát 6:4 Renza Oliva z Argentiny.

Francouz oslavil v Ostravě zisk druhého letošního titulu, ten první vybojoval na betonu v Potschefstroomu. Navíc to pro něj bylo v roce 2021 už třetí finále na challengerech a dál pracuje na vylepšování svého žebříčkového maxima.

Vítězství na Ostra Group Open, ke kterému se prokousal i díky výhře v osmifinále nad Jiřím Lehečkou, mu zajistilo posun v aktualizovaném pořadí na 115. místo.

Zápas se přitom pro něj nevyvíjel jednoduše. V prvním setu prohrávala turnajová trojka 2:4, v tom druhém pak byla dvakrát o brejk pozadu, přesto dokázal čtyřiadvacetiletý Bonzi obě dějství díky dobře zvládnutým koncovkám otočit.

Až do této sezony triumfoval Bonzi pouze na turnajích ITF. Na nižším okruhu vybojoval během kariéry hned 11 titulů. Své čekání na výraznější úspěch prolomil až letos v únoru v již zmíněném Portschefstroomu.

Finále dvouhry
Benjamin Bonzi (FRA, 126.) – Renzo Olivo (ARG, 231.) 6:4, 6:4