Skvělá forma! Kilnarová ovládla podruhé v sezoně turnaj v Monastiru

- Filip Lefenda

Monika Kilnarová potvrdila na turnaji ITF v tuniském Monastiru výbornou formu z posledních týdnů. Z pozice třetí nejvýše nasazené účastnice si na akci s dotací 15 tisíc amerických dolarů dokráčela pro druhý letošní titul, když ve finále porazila 6:4 a 7:6(5) Danielu Vismaneovou z Lotyšska.

Jednadvacetiletá Češka vstoupila do utkání brzkým brejkem a rychle vedla 2:0, o rok mladší protivnice ale reagovala stejnou mincí a po čtyřech gemech platil vyrovnaný stav. Rozhodující krok k zisku první sady učinila ostravská rodačka v její koncovce. Za stavu 5:4 prolomila podruhé v utkání soupeřčin servis, čímž dějství ukončila.

Do druhého setu vstoupila lépe lotyšská turnajová pětka, která vedla po brejku 3:2. Stejně jako Kilnarová zkraje první sady ho ale Vismaneová na podání nepotvrdila. Dramatická sada dospěla bez dalších ztracených servisů postupně až do tiebreaku. Ten ukořistila nejtěsnějším možným rozdílem Kilnarová a získala na okruhu ITF svou druhou letošní a celkově šestou trofej.

V roce 2017 vyhrála Kilnarová antukové patnáctky ve finském Tampere a polském Mragowu. O rok později slavila na stejném povrchu v řeckém Irakliu a na domácí pětadvacítce ve Starých Splavech, kde vybojovala svůj dosud nejcennější titul.

V letošní sezóně je půvabná Češka na dvou trofejích již zkraje května. V Monastiru uspěla poprvé v půlce března, kdy otočila finále s Američankou Nefedovovou (2:6, 6:2, 6:4). Titulu byla Kilnarová blízko i minulý týden, ve finále ale podlehla nejvýše nasazené Novozélanďance Houriganové (3:6, 2:6).

V novém vydání žebříčku WTA by si Kilnarová měla polepšit o 44 pozic na 442. místo. Jejím maximem je 276. příčka z června roku 2018.

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
MONIKA KILNAROVÁ (486.) – Daniela Vismaneová (LAT, 500.) 6:4, 7:6(5)