I.ČLTK Prague Open: Hlavní soutěž si zahrají čtyři Češi, stejný počet naskočí i do kvalifikace

- Jan Vojkůvka

Sobotní los hlavní soutěže i kvalifikace druhého českého challengeru, který se bude hrát v Praze, se týkal hned osmi českých tenistů. Do hlavní soutěže I.ČLTK Prague Open 2021 by Moneta Money Bank se na základě svého žebříčku prodral Lukáš Rosol. Další tři, kterými jsou Michael Vrbenský, Andrew Paulson a Jiří Lehečka, obdrželi od pořadatelů divoké karty. Čtyři Češi se představí také v kvalifikaci, v níž premiéru mezi dospělými na mezinárodním turnaji prožije i šestnáctiletý Vojtěch Petr.

Nejvýše postaveným českým hráčem na žebříčku v hlavní soutěži je Lukáš Rosol, kterému jeho umístění zajistilo přímou účast. V úvodním kole narazí na Nizozemce Tallona Griekspoora, proti němuž bude chtít navázat na slušný výkon z prvního kola challengeru v Ostravě, kde porazil Egypťana Safwata.

Další Češi v hlavní soutěži obdrželi od pořadatelů divoké karty. Velmi obtížný los má Andrew Paulson, jenž narazí na turnajovou trojku Andreje Martina ze Slovenska, který bude favoritem utkání.

O něco přívětivější los má Jiří Lehečka, který se bude muset popasovat s Rusem Romanem Safjullinem. Bez šancí nebude ani Michael Vrbenský, kterého čeká těžký zápas s Rakušanem Sebastianem Ofnerem.

Losu se dočkala i hlavní soutěž čtyřhry. Do turnaje naskočí české páry Jan Šátral s Robinem Staňkem, Jiří Lehečka s Michaelem Vrbenským a Andrew Paulson s Patrikem Riklem. V akci bude i česko-slovenská dvojice Roman Jebavý s Andrejem Martinem.

V kvalifikaci se představí domácí kvartet
Organizátoři turnaje rozdělili mezi české hráče pro kvalifikaci (stejně jako pro hlavní soutěž) hned tři divoké karty. Přímou účast díky žebříčku si vybojoval pouze Zdeněk Kolář, kterého v úvodním kole čeká kvalifikační trojka Elias Ymer ze Švédska.

Do akce se v kvalifikaci vrhne také Vít Kopřiva, který narazí na Argentince Sebastiana Baeze. Kopřiva se pokusí navázat na velmi úspěšné vystoupení z italského Říma, kde před týdnem dokráčel z kvalifikace až do semifinále. Na divokou kartu bude startovat rovněž Patrik Rikl, finalista čtyřhry z Ostravy, kterého na Štvanici čeká hodně složitá úloha, když v kvalifikaci vyzve nasazenou dvojku Kacpera Zuka z Polska.

Posledním českým zástupcem v kvalifikaci bude šestnáctiletý Vojtěch Petr, který v sobotu dokázal na juniorském turnaji v Říčanech vybojovat deblový titul a svou slušnou formu se pokusí ukázat v souboji s velezkušeným a favorizovaným Stachovským.