Ostra Group Open: Paulson s Riklem titul nevybojovali, rozhodl až supertiebreak

- redakce

Challenger Ostra Group Open 2021 má za sebou předposlední hrací den. Ve finále čtyřhry se představili Patrik Rikl a Andrew Paulson. Český debl narazil na dvojici Polmans, Stachovskij, která v semifinále otočila duel proti Lukáši Rosolovi a Zdeňku Kolářovi. A i tentokrát se australsko-ukrajinský pár radoval z úspěchu, když vyhrál ve třech setech.

Paulson s Riklem na titul nedosáhli
Český pár Andrew Paulson s Patrikem Riklem na titul v Ostravě nedosáhli. Ve finále Ostra Group Open 2021 by Moneta podlehli australsko-ukrajinské dvojici Polmans, Stachovskij po setech 6:7(4), 6:3, 7:10.

V úvodní sadě Češi nevyužili dvakrát vedení s výhodou brejku a nechali dějství dospět až do tiebreaku, ve kterém na své soupeře nestačili. Co se nepovedlo v prvním setu, to se Čechům povedlo ve druhé sadě. Odvrátili čtyři brejkboly v prvním a pátém gemu, načež v osmé hře vybojovali klíčový brejk.  

Rozhodnout tak musel supertiebreak, ve kterém ale Paulson s Riklem ztratili v koncovce s Polmansem a Stachovským kontakt a nakonec prohráli 7:10.

Bonzi s problémy potvrdil roli favorita
Prvním finalistou dvouhry ostravského turnaje se stal Benjamin Bonzi (126.). Třetí nasazený hráč v semifinále našel recept na Eliase Ymera (193.), kterého přehrál 6:3, 4:6, 7:6(5).

Bonzi přitom v závěrečné sadě byl prohrával 1:3, o brejk pozadu byl celkem čtyřikrát. Za stavu 4:5 a 5:6 však na returnu dokázal uspět, ve zkrácené hře odvrátil nepříjemný stav 0:3.

Druhým finalistou se stal Olivo
Druhý semifinálový zápas dvouhry skončil o poznání dříve. Renzo Olivo (231.) prohrával 2:4, následující tři gemy patřily Argentinci, který měl podávat na výhru v úvodním setu. To se ovšem kvůli odstoupení čtvrtého nasazeného Arthura Rinderknecha (231.) nepřihodilo.

Semifinále dvouhry
Benjamin Bonzi (FRA, 126.) – Elias Ymer (SWE, 193.) 6:3, 4:6, 7:6(5)
Renzo Olivo (ARG, 231.) – Arthur Rinderknech (FRA, 129.) 5:4, skreč Rinderknech 

Finále čtyřhry
Polmans (AUS), Stachovskij (UKR) – PAULSON, RIKL 7:6(4), 3:6, 10:7