ATP

Bývalý hráč TOP 20 letos ukončí kariéru

- Radek Štohl

Se Srbskem dobyl Davis Cup. Hned pětkrát si zahrál osmifinále grandslamové dvouhry. Po konci letošní sezony však na profesionální úrovni skončí. Pětatřicetiletý Viktor Troicki své plány sdělil pro Objektiv.rs.

„Už jsem spíše sportovní veterán. Ještě mám v plánu odehrát několik turnajů a poté ukončit svoji kariéru," prozradil bývalý dvanáctý hráč světového žebříčku dvouhry, který ve čtyřhře dosáhl na devětačtyřicátou pozici.

Konkrétně také prozradil, kdy se má uskutečnit onen konec. „Smířil jsem se s tím, že to bude už letošní rok. Přesunu se do další sportovní role. Těším se na nové výzvy, úkoly. Věřím, že se mi bude dařit," doufá tenista pocházející z Bělehradu.

Troicki třikrát v kariéře dobyl turnaj ATP ve dvouhře, dvakrát se tak událo v Sydnech v letech 2015, 2016. Mezi jeho největší grandslamové úspěchy se tři osmifinále singlu ve Wimbledonu a dvě na French Open. Ve Francii si dokonce zahrál čtvrtfinále čtyřhry.

V červenci 2013 dostal osmnáctiměsíční distanc za to, že po turnaji v Monte Carlu neodevzdal krev. Na okruh se nakonec vrátil o prázdninách 2014. V dané sezoně stihl vyhrát dva challengery a na turnaji ATP ve Vídni dojít do semifinále, kde vypadl s Andy Murrayem.

Od prosince uplynulého roku je Viktor Troicki daviscupovým kapitánem Srbska. V probíhající sezoně nastoupil do 12 zápasů, přičemž zvítězil pětkrát. Čtyřikrát to bylo v kvalifikaci, jednou v úvodním kole challengeru.