První výhra od Austrálie! Muchová deklasovala soupeřku, ztratila jen čtyři hry

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová začala při své premiéře v Madridu suverénně. Česká trojka porazila za hodinu a 9 minut 6:1 a 6:3 Čchiang Wang z Číny, kterou v duelu připravila hned pětkrát o servis a vybojovala první vítězství od Australian Open.

Muchová má za sebou hodně těžké období a výhru nutně potřebovala. Po životních výkonech na Australian Open, kde prošla do semifinále, na více než dva měsíce skončila na marodce se zraněním břišního svalstva. Její návrat ve Stuttgartu provázely další zdravotní trable a zablokovaná bedra.

Nyní v Madridu to ovšem byla zcela jiná písnička. Do duelu s Čchiang Wang vstupovala v roli velké favoritky, a to i kvůli trápení soupeřky, jež až do jejich vzájemného střetnutí prohrála 9 z letošních 13 zápasů.

Samotný duel byl jednoznačný. Z prvních 11 her dokázala vyhrát hned 10 a pětkrát soupeřce prorazila servis. Následně sice sama přišla o jedno podání, ale stále držela náskok jednoho brejku, který si donesla až do koncovky.

Muchová při své premiérové účasti na Mutua Madrid Open bude o víkendu útočit na postup do osmifinále. Světová dvacítka se o tento úspěch pokusí v utkání se světovou dvojkou Naomi Ósakaovou.