Ostra Group Open: Skvěle! Paulson s Riklem vyřadili třetí nasazený debl

- Redakce

Ostra Group Open 2021 by Moneta pokračoval v pátek čtvrtfinálovými zápasy ve dvouhře. Mezi nejlepší čtyřku se prokousali Benjamin Bonzi, Švéd Elias Ymer, Renzo Olivo a Athur Rinderknech. Ve čtyřhře se o překvapení postarala domácí dvojice Paulson s Riklem. Rosol s Kolářem naopak po ztraceném vedení končí.

Paulson s Riklem překvapili třetí nasazený debl
Andrew Paulson s Patrikem Riklem postoupili do sobotního finále čtyřhry na challengeru v Ostravě. Mladá česká dvojice v semifinálovém duelu našla recept na třetí nejvýše nasazený pár turnaje King, Reese, který přehrála dvakrát 6:4. Čechům v úvodním setu stačil jediný brejk v devátém gemu. Ve druhém vedli 3:1 a vypadalo to na bezproblémový postup. I když za stavu 3:3 poprvé v zápase přišli o servis, tak zásluhou úspěšného rebrejku znovu byli o krok napřed. V desáté hře ještě odvrátili jeden brejkbol, po druhém využitém mečbolu se tak můžou těšit na debl King, Reese.

Rosol s Kolářem v semifinále ztratili vedení
Lukáš Rosol se Zdeňkem Kolářem na challengeru v Ostravě vypadli v semifinále čtyřhry. Domácí dvojice v zápase o finále prohrála s deblem Polmans, Stachovskij 6:3, 2:6, 7:10. Češi po vítězné první sadě v šesté hře druhé sady poprvé přišli o servis, což se opakovalo o dvě hry později. Ačkoliv v super tiebreaku stáhli manko dvou minibrejků a následně také další, tak ztracený míček za stavu 6:7 už byl klíčový.

Čtvrtfinále dvouhry
Marc Polmans (AUS, 148.) – Benjamin Bonzi (FRA, 126.) 4:6, 2:6
Elias Ymer (SWE, 193.) – Alex Molčan (SVK, 276.) 7:5, 6:3
Tomas Martin Etcheverry (ARG, 232.) – Renzo Olivo (ARG, 231.) 4:6, 4:6
Arthur Rinderknech (FRA, 129.) – Lukáš Klein (SVK, 269.) 3:6, 6:3, 6:4

Semifinále čtyřhry
King, Reese (USA) – PAULSON, RIKL 4:6, 4:6
KOLÁŘ, ROSOL – Polmans (AUS), Stachovskij (UKR) 6:2, 2:6, 7:10