Nikdy jsem se necítil tak uražen! Kyrgiose popudilo srovnání s nenapravitelným krajanem

- Marek Bartošík

Že Nick Kyrgios patří k největším tenisovým rebelům, je všeobecně uznávaný fakt. Zároveň ale platí, že čerstvě šestadvacetiletý Australan opakovaně ukazuje dobré srdce, pokud jde o pomoc slabším a méně šťastným. Stačí vzpomenout například jeho příkladné chování během loňských požárů v Austrálii, kdy Kyrgios vyburcoval tenisové prostředí k solidaritě a hmotné pomoci. Proto ho vyvedlo z míry srovnání s jeho kontroverzním krajanem Bernardem Tomicem.

„Byl jsem přirovnán k Bernardu Tomicovi a nikdy jsem se necítil tak uražen,“ napsal na svůj instagramový účet Kyrgios.

„Má snad nadaci? Má snad úspěchy? Sháněl peníze na pomoc proti požárům?“ reagoval evidentně rozhozený tenista na přirovnání, jehož autor dosud není znám.

Aktuálně 56. hráč žebříčku ATP doplnil, že zmíněnými úspěchy myslí především slavná vítězství nad členy tzv. „Velké čtyřky“, tedy Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem, Novakem Djokovičem a Andym Murraym.

Kyrgios se v distancování od osmadvacetiletého krajana, platícího za nenapravitelného hříšníka, rozhodně nedržel zkrátka. „Taky nespím s někým, kdo dělá OnlyFans,“ narážel na Tomicovu přítelkyni Vanessu Sierraovou.

Tenista z Canberry má na podobné výlevy na sociálních sítích stále hromadu času, jelikož vynechal kompletní antukovou sezónu. Zatím poslední start si připsal na únorovém Australian Open, kde ve třetím kole podlehl po pětisetové bitvě Dominicu Thiemovi.

Wimbledonský čtvrtfinalista z roku 2014 už vyhlíží svou oblíbenou travnatou část tenisového roku, která začne v týdnu od 7. června. Pak snad opět začne předvádět své tenisové umění…


Galerie