ATP

Další tři ztráty! Madrid kosí omluvenky

- Radek Štohl

Masters v Madridu kromě světové jedničky Novaka Djokoviče přijde o další tři světové hráče. Na prestižním antukovém turnaji nebude startovat ani David Goffin (13.), Milos Raonic (19.) a Borna Čorič (29.). Jejich místa v hlavní soutěži zaujmou Cameron Norrie (50.), Jeremy Chardy (51.) a Lloyd Harris (53.). Další na "čekačce" je Američan Tommy Paul (58.).

Španělská "tisícovka" začíná až za pět dní, už nyní však přišla o velmi známá jména. Kromě středečního odhlášení Novaka Djokoviče se zde nepředstaví ani Roger Federer, Stan Wawrinka či Gael Monfils. Pořadatelé přitom musí zacelovat další díry.

Na turnaji se totiž nepředstaví ani někdejší trio čtvrtfinalistů David Goffin (13.), Milos Raonic (19.) a Borna Čorič (29.). Důdovd absence je dosud známý pouze u Goffina, který po svalovém zranění hodlá dát přednost rekonvalescenci.

Po měsíci a půl by se na kurtech naopak znovu měl představit Dominic Thiem či poprvé letos na antuce Daniil Medveděv. Největším favoritem turnaje bude nedávný vítěz podniku v Barceloně Rafael Nadal.

Třetí Masters letošního roku se rozjede v neděli 2. května, vítěz bude známý přesně o týden později. Triumf z posledně konané akce na místním turnaji měl obhajovat Novak Djokovič, který ve finále přehrál Stefanose Tsitsipase dvakrát 6:4.