Mutua Madrid Open: Siniaková bude v kvalifikaci plnit roli favoritky

- Jan Vojkůvka

V pondělí odpoledne byla rozlosována kvalifikace ženské části turnaje Mutua Madrid Open. V bojích o hlavní soutěž na podniku z kategorie WTA 1000 se představí z českých tenistek pouze Kateřina Siniaková, která bude plnit roli osmé nasazené.

Čtyřiadvacetiletá Češka, kterou zastihl začátek antukové části sezony ve slušné formě a minulý týden v Istanbulu prošla do svého prvního letošního čtvrtfinále, se v úvodním kole střetne s Rumunkou Anou Bogdanovou.

S hráčkou druhé stovky světa se Siniaková utká poprvé v kariéře. Vítězka dvou turnajů WTA z roku 2017 bude v souboji s Bogdanovou favoritkou. Přesto se nebude jednat o vůbec snadný zápas, i Rumunka totiž minulý týden v Istanbulu prošla do prvního čtvrtfinále v sezoně.

V případě postupu do finále kvalifikace by na Siniakovou čekala vítězka zápasu mezi Oceane Dodinovou a Nao Hibinovou. I v tomto utkání by byla česká hráčka považována za favoritku na postup do hlavní soutěže.

Kateřina je nakonec jedinou českou tenistkou v madridské kvalifikaci. Původně zde měly startovat i Kristýna Plíšková s Terezou Martincovou. Zatímco ovšem Plíškovou trápí zranění ramene, Martincová se odhlásila kvůli zranění nohy.

V hlavní soutěži Mutua Madrid Open bude české zastoupení podstatně výraznější. Mezi přihlášenými hráčkami nadále figurují Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková a Marie Bouzková.