Trable světové šestky nekončí, v Madridu měla pozitivní test na koronavirus

- Filip Lefenda

Světová šestka Bianca Andreescuová si letošní antukovou premiéru v Madridu neodbude. Vítězka US Open z roku 2019 a finalistka posledního turnaje WTA 1000 v Miami měla po příletu do dějiště akce pozitivní test na onemocnění covid-19.

Se zdravotními obtížemi se dvacetiletá Kanaďanka potýká už delší dobu. Od předloňského grandslamového triumfu laborovala déle než rok s kolenem a byla nucena vynechat kompletní minulou sezónu.

Na kurty se vrátila Andreescuová letos v Melbourne. Na Australian Open vypadla už ve druhém kole, na Phillip Island Trophy pronikla do semifinále. V Miami pak došla zkraje dubna do finále prestižní tisícovky, souboj o titul proti světové jedničce Bartyové ale musela za stavu 3:6 a 0:4 skrečovat pro zranění kotníku.

Nyní chystala bývalá světová čtyřka po necelém měsíci další návrat. Ačkoliv však měla před odletem do Madridu oba testy negativní, ve španělské metropoli už byla testována pozitivně.

„Cítím se dobře. Odpočívám a pokračuji v dodržování všech zdravotních opatření. Těším se, až se zase brzy vrátím na kurty,“ vzkázala na svých sociálních sítích Andreescuová fanouškům.

Ženská část antukového podniku v Madridu startuje už tento čtvrtek. Muži budou hrát od neděle.