Martincová ještě není připravená na návrat. Kvůli zranění vynechá Madrid

- Jan Vojkůvka

Zranění nohy ovlivňuje prozatím životní sezonu Terezy Martincové, která letos poprvé v kariéře vybojovala umístění v elitní stovce světa. Česká tenistka oznámila na svých sociálních sítích, že není připravena na návrat a vynechá blížící se akci v Madridu, kde měla naskočit do kvalifikace turnaje z kategorie WTA 1000.

Martincová se Mutua Madrid Open měla zúčastnit poprvé v kariéře. Doposud se na tento velký antukový turnaj kvůli svému žebříčkovému postavení nedostala. Letošní posun v rankingu ve spojení s rozšířením startovního pole turnaje jí dopomohlo k možnosti zahrát si v kvalifikaci.

V té se ovšem kvůli zranění nohy nakonec nepředstaví. „Jsem z toho smutná, ale bohužel moje noha stále není připravena k hraní na Mutua Madrid Open,“ oznámila na svém Facebooku. „Uvidíme se příští rok,“ dodala.

Martincová se zranila během antukového turnaje WTA v americkém Charlestonu, kde nedohrála utkání prvního kola. Toto zranění ji přinutilo se odhlásit i z probíhajícího silně obsazeného turnaje v německém Stuttgartu, kde měla rovněž hrát v kvalifikaci.

Aktuálně 97. hráčka světa prožívá letos zatím nejvydařenější sezonu kariéry. Už čtyřikrát se probojovala do osmifinále na turnajích WTA, z toho dvakrát musela projít kvalifikací. Zejména úspěch v Dubaji, kde vyhrála dva kvalifikační duely a následně dva zápasy v hlavní soutěži, jí dopomohl k výraznému vylepšení žebříčkového postavení.

Definitivně se do první stovky světa Češka dostala po turnaji v Miami. I zde musela naskočit do kvalifikace, kterou zvládla a následně prošla do druhého kola, kde prohrála až s pozdější finalistkou Biancou Andreescuovou.