VIDEO: Kam kráčíš, Rafo? Nadal ztratil bod kvůli kurióznímu omylu

- Marek Bartošík

Rafael Nadal se v semifinále antukového turnaje v Barceloně dopustil ojedinělého pochybení. Legendární Španěl se zkraje utkání proti svému krajanovi Pablu Carreňovi Bustovi popletl v úsudku – myslel si, že jeho druhý servis skončil v autu. Ze zvyklosti se tak otočil a nechal kolem sebe proletět soupeřův return.

Dost dlouhý druhý servis, nicméně do vymezeného prostoru, zahrál Rafael Nadal zkraje třetího gemu v souboji s Pablem Carreňem Bustou. Autor podání se však mylně domníval, že právě spáchal dvojchybu. Otočil se a začal se chystat na další fiftýn, když kolem něj proletěl vítězný return.

Nadal svůj omyl velmi rychle pochopil a směrem k umpirovému rozhodčímu (a snad i divákům) vyslal omluvu. Mnozí fanoušci totiž vůbec poprvé viděli, že by španělský dříč vypustil míček. Samozřejmě se tak stalo pouze kvůli chybnému úsudku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)

Turnajového favorita nakonec drobné zaváhání mrzet nemuselo. Jedenáctinásobný šampion barcelonské „pětistovky“ postoupil po výhře 6:3 a 6:2 do nedělního souboje o titul, v němž ho vyzve Řek Stefanos Tsitsipas.