Hrát se bude i na Štvanici. Prahu čeká kombinovaný turnaj mužů a žen

- Jan Vojkůvka

Antuková sezona na českém území po challengeru v Ostravě bude pokračovat také na kurtech pražské Štvanice. V místním areálu se odehraje od 2. do 9. května I.ČLTK Prague Open by MONETA Money Bank, mužský turnaj z kategorie ATP Challenger Tour 80, a také ženský turnaj z okruhu ITF World Tennis Tour.

Pořadatelé I.ČLTK Prague Open nepřišli o svůj turnaj ani loni, kdy jej ovšem museli konat v náhradním termínu. Loňský ročník zažil hned dvě velké události. Na pražskou akci dorazil hvězdný Švýcar Stan Wawrinka, který dokráčel až na samý vrchol, a také zde započala snová jízda Rusa Aslana Karaceva, která plynule pokračuje i letos a vynesla mu životní posun až na 27. místo světa.

I letos se navíc uskuteční na kurtech pražské Štvanice kombinovaný turnaj mužů a žen. A pořadatelé lákají na hodně zajímavé startovní pole.

Mezi muži se těší na start Tomáše Macháče, největší české tenisové naděje současnosti, nejlepší slovenské tenisty Norberta Gombose s Andrejem Martinem, Poláka Kamila Majchrzaka či vysoce talentovaného, avšak zraněními decimovaného Thanasiho Kokkinakise.

Na žebříčku nejvýše postavenou ženskou hráčkou, která figuruje mezi přihlášenými tenistkami, je Slovenka Viktória Kužmová. Dalšími hvězdami turnaje ITF s dotací 25 tisíc dolarů mají být Katarzyna Kawaová, Kurumi Naraová, Barbara Haasová či Cagla Buyukakcayová.

Letošní ročník turnaje bude znovu poznamenán přísnými bezpečnostními opatřeními a resktrikcemi. Je jisté, že se turnaj odehraje bez diváků a hráče čeká pravidelné testování a pobyt v turnajové bublině.

„Jsou to pro nás samozřejmě ztížené podmínky, ale už loni jsme ukázali světu, že umíme zorganizovat v době covidu velké turnaje. Snažíme se i nadále udržet tradici, kterou léta budujeme, a proto jsme rádi, že turnaj i v této době může proběhnout. A zároveň nás těší, že dokážeme přilákat zajímavá jména tenistů,“ řekl ředitel pořádajícího tenisového klubu I.ČLTK Praha Vladislav Šavrda.