Vydařená středa. Kvitová zakončila úspěšný den ve Stuttgartu postupem do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Z českého pohledu se jednalo o velmi vydařený den v německém Stuttgartu. Na antukovém turnaji slavily výhry hned tři české tenistky, přičemž celý program zakončila Petra Kvitová postupem do čtvrtfinále, když zdolala nebezpečnou Řekyni Marii Sakkariovou po dvou a půl hodinách boje 6:3, 3:6, 6:3. V zápasech prvního kola uspěly Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová.

Kvitová se jako jediná z českých hráček představila už v osmifinále. Po úterní výhře nad světovou čtrnáctkou Jennifer Bradyovou nastoupila ve středu večer do duelu se světovou devatenáctkou Marií Sakkariovou.

Už před zápasem bylo jasné, že se nebude týkat o zrovna snadný duel. Sakkariová patří k velmi kvalitním antukářkám a celkově jí náleží místo v širší světové špičce. A na kurtu to dala najevo.

Duel nabídl hned 29 brejkbolů, z nichž 16 měla Sakkariová. Ta podstatnější statistiky, tedy využité brejkboly, však skončila lépe pro Kvitovou, která prorazila soupeřce čtyřikrát servis, zatímco sama ztratila podání třikrát.

Úvodní sadu rozhodl jediný brejk, kterého dosáhla česká hráčka ve čtvrté hře. Do druhé sady však nevstoupila ideálně a rychle prohrávala 0:3. Sice se jí povedlo získat ztracené podání zpět, ale v maratónském osmém gemu, v němž se hrálo přes šest shod, však Sakkariová na returnu zabrala a strhla koncovku na svou stranu.

Rozhodující set naopak vyšel lépe Kvitové. Češka sice neudržela vedení 3:1, ale následně v osmé hře znovu sebrala řecké hráčce servis a duel dopodávala.

V pátečním čtvrtfinále se Kvitová může těšit na souboj s vítězkou zápasu mezi Elinou Svitolinovou a Angelique Kerberovou.

V průběhu dne se na kurt dostaly ještě dvě české tenistky. Markéta Vondroušová uspěla v derby proti Marii Bouzkové. Postup do osmifinále vybojovala i Karolína Plíšková, která zdolala Tamaru Korpatschovou.