Úspěšná dohrávka. Kopřiva v Římě skolil nasazenou dvojku a zahraje si osmifinále

- Marek Bartošík

Ani set zatím neztratil Vít Kopřiva (287.) na antukovém challengeru v Římě! Třiadvacetiletý český tenista zvládl po dvoukolové kvalifikaci i první kolo hlavní soutěže, v němž přehrál turnajovou dvojku Huga Delliena (125.) za necelé dvě hodiny 7:6(4) a 6:3. Kopřivu nezastavilo ani včerejší přerušení zápasu kvůli tmě za stavu 3:1 ve druhé sadě.

Tung-lin Wu, Alexej Vatutin ani Hugo Dellien nenašli na římské antuce recept na Víta Kopřivu. Tenista z Bílovce tak počtvrté v sezóně postoupil do osmifinále na ATP Challenger Tour.

Kopřiva vstoupil do dnešní dohrávky proti někdejšímu 72. hráči žebříčku důležitým brejkem na 4:1. Oba protagonisté v nastoleném trendu ztracených podání pokračovali až do konce utkání, které ukončil Dellien lacinou chybou z forhendu.

Zatímco bolivijský tenista platí jednoznačně za antukového specialistu, Kopřivův další soupeř Bernard Tomic (210.) nemá oranžovou drť vůbec v lásce.

Kontroverzní Australan, který byl v kariéře už na 17. místě rankingu, má na antuce výrazně negativní bilanci. Pokud však k zápasu proti českému tenistovi přistoupí zodpovědně, mohl by těžit ze svých bohatých zkušeností i nesporných tenisových schopností.

Právě díky nim triumfoval na čtyřech turnajích ATP a zahrál si čtvrtfinále Wimbledonu (2011) či osmifinále Australian Open (2012, 2015, 2016).

Řím 1 (muži, ITA, 44 820 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry
VÍT KOPŘIVA (287.) [Q] – Hugo Dellien (BOL, 125.) [2] 7:6(4), 6:3